Makua sokeritta

Vähän ruokahommeleita. Aika harvakseltaan olen suositellut jotain tuotetta suoraan, mutta nyt tekee mieli nostaa esiin pari uutta hyvää löytöä. Ihan ite olen ne rahalla kaupasta hankkinut, ja suosittelen siksi että tykkään. Tämmösiä muutamia helppoja juttuja, joilla sokeriton(kin) tyyppi saa makua ruokaan vähän uudella tavalla.

 

Oliiviöljy on tietty itsessäänkin ihana ja kuuluu joka päivään, mutta tää sitruunalla maustettu on nyt uusi ihastukseni. Paistan siinä kalaa ja kanaa ja lorottelen salaatinkastikkeeksi- Vähän vaan suolaa päälle ni ai että.
Oliiviöljy on tietty itsessäänkin ihana ja kuuluu joka päivään, mutta tää sitruunalla maustettu on nyt uusi ihastukseni. Paistan siinä kalaa ja kanaa ja lorottelen salaatinkastikkeeksi- Vähän vaan suolaa päälle ni ai että.
Suolasta puheenollen... ruususola on tietty ykköshyvää aina missä vain, mutta tänä kesänä olen ihastunut tähän vähän karkeampaan versioon. Maistuu vielä voimakkaammin ja on ihana vaikka avokadolla tai kananmunalla tai suklaassa. Ja jos oot sitä mieltä, että suolassa ei ole makueroja, niin haastan sut maistamaan ruususuolaa. Nimittäin on.
Suolasta puheen ollen… ruususola on tietty ykköshyvää aina missä vain, mutta tänä kesänä olen ihastunut tähän vähän karkeampaan versioon. Maistuu vielä voimakkaammin ja on ihana vaikka avokadolla tai kananmunalla tai suklaassa. Ja jos oot sitä mieltä, että suolassa ei ole makueroja, niin haastan sut maistamaan ruususuolaa. Nimittäin on.
Ihana mausteseos, jossa ei ole turhaa mukana. Tulee tosi hyvä helppo dippikastike, kun sekoittelee suoraan kermaviiliin. Muuta ei tarttetakaan. Ainekset: Curry (45%: korianteri, kurkuma, sarviapila, cayennepippuri, fenkoli, juustokumina, mustapippuri), punainen ja vihreä paprika, suola (16%), mangojauhe (9%), chilipippuri, mangoaromi, paakkuuntumisenestoaine (E551), inkivääriuute.
Ihana mausteseos, jossa ei ole turhaa mukana. Tulee tosi hyvä helppo dippikastike, kun sekoittelee suoraan kermaviiliin. Muuta ei tarttetakaan. Ainekset: Curry (45%: korianteri, kurkuma, sarviapila, cayennepippuri, fenkoli, juustokumina, mustapippuri), punainen ja vihreä paprika, suola (16%), mangojauhe (9%), chilipippuri, mangoaromi, paakkuuntumisenestoaine (E551), inkivääriuute.
Saman lafkan tosi herkullinen seos, jonka löysin vasta eilen. Kaksi mun suosikkimakua yhdistyy aika voimakkaana sekoituksena. Superhyvää kanalla, kalkkunalla tai kalalla, ja mainio myös salaatinkastikkeena öljyyn sekoitettuna. Ainekset Seesaminsiemen (40%), suola (19%), punainen ja vihreä paprika, valkosipuli, aromi (wasabi, seesaminsiemen), inkivääriuute, sinapinsiemen, cayennepippuri, wasabijauhe (1,9%: piparjuuri), paakkuuntumisenestoaine (E551).
Saman lafkan tosi herkullinen seos, jonka löysin vasta eilen. Kaksi mun suosikkimakua yhdistyy aika voimakkaana sekoituksena. Superhyvää kanalla, kalkkunalla tai kalalla, ja mainio myös salaatinkastikkeena öljyyn sekoitettuna. Ainekset
Seesaminsiemen (40%), suola (19%), punainen ja vihreä paprika, valkosipuli, aromi (wasabi, seesaminsiemen), inkivääriuute, sinapinsiemen, cayennepippuri, wasabijauhe (1,9%: piparjuuri), paakkuuntumisenestoaine (E551).
Ja jos kaipaa tosi maukasta öljyä vähän aasialaisvivahteella, niin seesamöljy on ihanaa. Paistamiseen ja salaatinkastikkeena käyttelen. jos keitän jasmiiniriisiä, lorautan tätä päälle ja ripottelen ruususuolaa. Taivas aukeaa.
Ja jos kaipaa tosi maukasta öljyä vähän aasialaisvivahteella, niin seesamöljy on ihanaa. Paistamiseen ja salaatinkastikkeena käyttelen. jos keitän jasmiiniriisiä, lorautan tätä päälle ja ripottelen ruususuolaa. Taivas aukeaa. (Hihihiii mikä puikulateksti!)

 

Vähän tuhdimpaa tahtovalle tämä valkosipulimajoneesi on taivaallinen. ja melkein ainoa löytämäni majoneesi ilman sokeria. Hyvä dippi tulee sekoittamalla puolet tätä ja puolet kermaviiliä. Myös grillatun lihan kyljessä tai leivän päällä levitteenä hullun hyvää.
Vähän tuhdimpaa tahtovalle tämä valkosipulimajoneesi on taivaallinen. Ja muuten melkein ainoa löytämäni majoneesi ilman sokeria. Hyvä dippi tulee sekoittamalla puolet tätä ja puolet kermaviiliä. Myös grillatun lihan kyljessä tai leivän päällä levitteenä hullun hyvää.

 

Tämmöisiä tärppejä. Jakakaas omanne kans!

 

Mainokset

2 thoughts on “Makua sokeritta

  1. Kiitokset muistutuksesta, että tuota sitruunaoliiviöljyä kannattaa käyttää myös paistamiseen. Mä olen käyttänyt sitä lähes yksinomaan salaatissa, mutta nyt kanat saivat ihanan vivahteen tuon öljyn ja Curryn yhteistyön tuloksena.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s