Nuoli oikeaan, 1 n, nuoli vasempaan piste, 1 o

Sanoista tekoihin. Eilen iski vimmainen tarve päästä langalle. Oli mentävä samoin tein kauppaan taudista huolimatta, ja hankittava ihanaa sinapinkeltaista Isoveljeä, vaikka väri miten epäilyttääkin. Varahaluaja takille on jo ilmoittautunut, jos ei sovi omaan pirtaan. Ja jos vaikka olenkin jotenkin uudistunut tänä syksynä, ja ihan sinut sinapissa?

Koska langat ja malli oli tiedossa, oli toki luotava silmukatkin heti. Kaksille puikoille, itse asiassa. Tämä on tärkeää: on voitava neuloa ja katsoa telkkaria. On saatava pinnistellä pintakuvion kanssa. Näitä kahta ei saa sekoittaa, tai menee järki.

Niinpä pitkälle pyöröpuikolle (vaikken pyörönä neulokaan, tuntuma musta on vain mukavampi ja pääsin bambuille) loin takakappaleen sileän neuleen silmukat (tylsää, mutta telkkukelpoista), ja lyhemmälle toisen etukappaleen, jossa tuota salmiakkipalmikkoa riittääkin oikein tosissaan (ihanaa, mutta kamalaa). Aloitin molemmat.

Toinen sujui hienosti. Toinen lähti alkuun erittäin kankeasti. On superärsyttävää joutua purkamaan rivikaupalla palmikkoa, jos on tajunnut ohjeen väärin ja kilkuttanut kuvioita pari silmukkaa vikakohtaan. Mutta on myös yksi palkitsevimmista fiiliksistä, kun hankala kuvio viimein alkaa nousta neuleelle. Näyttäytyä. Että tuo ruudukon typerryttävä nuoli- ja pisteshow ja tekstin kryptinen *nosta 1 s apupuikolle työn eteen, neulo 1 o ja apupuikolta 1 n* alkaa näyttää ihan fiksulta. Uskon varassa venkslaamisen seasta ilmestyykin ruudukkoa!

Kun tämä...
Kun tämä…
...muuntuu tuoksi salmiakkiruudukoksi tuossa. Väri ei muuten toistu tässä ihan oikein, mutta ajatelkaa olkea ja sinappia.
…muuntuu tuoksi salmiakkiruudukoksi tuossa. Väri ei muuten toistu tässä ihan oikein, mutta ajatelkaa olkea ja sinappia.

 

Kun alan, en osaa lopettaa. Eilen illalla oli ekan 100 gramman kerän jo aika loppua ja toisen alkaa. Neuloin niin kauan, kun silmät pysyivät auki. Katselimme (ihan loistavan!) The Wire:n viidennen ja vikan tuotantokauden HBO Nordicilta loppuun. Todella suosittelen sarjaa! Välillä pidin omenanmittaisen tauon, koska rystyset meinasivat räjähtää. Sitten piti jatkaa taas. Nyt, aamun ekana hommana, neule on tässä hyppysissä taas.

Olen hanakalassa vaiheessa, koska salmiakkikuvion kaava ei ole vielä tallentunut muistiin, vaan pitää koko ajan kytätä ohjetta. Aivo savuaa. Siksi pitää välillä ottaa selkäkappale ja tasoitella sileällä. Kun se kohta valmistuu, on vielä onneksi sileät hihat. Meinasin ensin tehdä koko takin kuvioituna, mutta ohjeen laatijalla on ollut selvä järki matkassa. Välillä tarvitaan ihan simppeliäkin.

Kuvio itsessään on kiva ja aika helppo. Välillä nostetaan yhtä silmukkaa työn taakse ja välillä eteen, ei sen kummempaa. Kun on kyse vain yhdestä silmukasta, en käytä apupuikkoa vaan nostan sormelle odottamaan. Puikon kanssa menisi kauemmin aikaa. Paksummissa palmikoissa apuna on mulla yleensä tulitikku tai pinni, koska en omista sellaista lyhyttä apupuikkoa. Hyvin sujuu näinkin.

Nyt on mentävä jatkamaan. Sinapinkeltainen näyttää koko ajan enemmän mun väriltäni.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s