Kuulolla

Oon täysin koukahtanut äänikirjoihin. Olen kyllä kuunnellut niitä aika paljon ennenkin, mutta nyt, kun mun selän kuntoutuksessa on alkanut pitkien lenkkien kävelyvaihe, niin ai siunaama miten hyviä kavereita noi onkaan!

Kävelylenkkien lisäksi äänikirjoilla saa aikaan merkittävää siivousmotivaation paranemista, ja lisäksi tykkään sulkeutua niiden maailmoihin vaikka bussi- tai junamatkoilla, eroon ympärillä kuhisevasta ruuhkameinigistä. Ja koska olen minä tänä hienona myllerrysten vuonna, voin asiantuntevasti tipata myös, että äänikirjan parissa erilaiset pitkät ja ikävät magneettitutkimukset sujuvat paljon miellyttävämmin kuin ihan raakana paljaaltaan.  Ja onhan toisen ääneenlukemiseen ihana nukahtaakin, jos ei kirja enää pysy kädessä iltasella. 

Olin joskus vähän varautunut äänikirjojen suhteen. Ajattelin, että kirjat pitää lukea. Että kuunneltuna ne ovat jotenkin vähemmän sivistäviä tai mitä lie bullshittiä. Että se laiskistaa tai jotain. No, en ajattele enää. Kuunteleminen on ihanaa. Ja tällä menetelmällä tulen ”lukeneeksi” paljon enemmän silloinkin, kun olen tosi väsynyt tai niin stressaantunut, etten jaksa keskittyä riveille. Win-win. 

Hommailen äänikirjoja kahdesta paikasta. Elisalta ja Audiblelta. Elisalta ostelen kirjoja yksittäin kappalehintaan, ja Audiblen kanssa mulla on sopimus kuukausittaisesta äänikirjasta hintaan 11.03 e /kk. Sieltä tulee erilaisia bonareita ja alennuksia myös, sitä mukaan kun kirjoja hankkii. 

Tällä hetkellä kuuntelen, niin kuin olen jo maininnutkin, Paolo Coelhon Alkemistia, ja kohta meinaan aloitaa juuri lataamani The Happiness Projectin, josta olen kuullut tosi hyvää (ja koska damn well tähän mun elämään tällä hetkellä kaivataan niin paljon happinessiä, kuin tarjolla vaan suinkin on!). 

Oletteko kuunnelleet jotain kivaa viime aikoina? Millaiset äänikirjat puhuttelevat?


4 thoughts on “Kuulolla

  1. Äänikirjat ovat parasta viihdettä kun ajelee autolla. Aina on jokin levy menossa! Olen poiminut kirjastosta mitä siellä sattuu olemaan ja sillä tavoin olen tullut tutustuneeksi kirjoihin, joita en muuten olisi lukenut. Esim. Antti Tuurin ”Kylmien kyytimies” ja Katja Ketun ”Kätilö” aukesivat kuunneltuina hyvin. Yksi parhaista oli kuitenkin ”Konsta Pylkkänen etsii kortteeria”, koska lukija oli niin loistava, sekä riemastuttava ”Pussikaljaromaani”. Coelhoa kartan kuin ruttoa (olen kokeillut), mutta olisi kiva kuulla jos löydät muita hyviä.

    1. Mustakin noissa on yks mainio puoli just se, että tulee tartuttua sellaisiinkin, jotka kirjoina jäisivät kaappiin. Olen tykännyt älyttömästi ainakin Sukelluslaivalla maapallon ympäri- ja Revolutionary road -kirjoista. Hyvä lukija on ehdoton nautinnon lisääjä. Huono lukija taas pilaa koko homman.

  2. Harry Potterit! Parhaita äänikirjoja ikinä (Stephen Fryn lukemana). Olen kuunnellut kolme kertaa kaikki osat parin vuoden sisällä, ja odotan malttamattomana milloin voin taas aloittaa alusta 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s