TrukkiTyKy rules ok

Ilahdun vähän hassuista asioista. Viimeksi eilen trukkikorttiuutisista. Antakaa kun vähän selitän.

Jokin aika sitten juttelin siitä, miten otin ystäväni kanssa kesähaasteeksi opetella hyppäämään pää edellä. Onnistuimmekin komeasti, vaikken (omalta osaltani, hänen toki) lainkaan uskonutkaan menestykseen. Harjoittelimme yhdessä ja erikseen kesän kuluessa. Väleissä raportoitiin kuvien kera. Homman viimeisteli yhteinen intensiivihyppely mökkiolosuhteissa. Jonkinlaisena päättötyönä kiipesimme uimastadikan ykkösen ponnarille, ja tulimme sieltä alas pää ensin. Nauratti, tärisytti, fiilistytti merkittävästi.

Olen nyt ihminen, joka osaa hypätä pää edellä veteen. Se on täysin tarpeeton taito, mutta siinä sen salaisuus piileekin. Oli ihanaa ja rentouttavaa, ei, melkein terapeuttista, ottaa haltuun jokin uusi taito, josta ei koituisi mitään hyötyä.

Eilen tämä uimahyppelyn hienous tuli taas mieleen uimahallilla, vesijuostessa serkun seurassa. Siellä ihmiset seisoivat kintut väpättäen ponnarilla. Koin yhteenkuuluvuuden tunteita. Minä en hypännyt, juoksin vain, mutta jäimme ruotimaan tarpeettomia, kivoja taitoja.

Serkku kertoi, että hänen uuden työpaikkansa esimies on päättänyt virkistystoimintana kustantaa kaikille työntekijöille trukkikortit. Ala ei liity mitenkään, edes etäisesti, varastohommiin, joten ratkaisu on erityisen hieno. Serkkuni oli, aivan aiheesta, todella innoissaan tulevasta. Koska nyt sellaista pääsisi muuten kokeilemaan?

Uuden, itselle täysin vieraan ja tarpeettoman taidon oppiminen näin aikuisena, kun kaikella tuppaa väkisinkin olemaan jokin taloudellinen tähtäin tai järkevä päämäärä, on – ja käytän nyt sanaa jota todella inhoan – voimaannuttavaa. Se on – antaa nyt mennä kun tälle tielle lähdettiin – poistumista omalta mukavuusalueelta. Virkistävää, tuoretta ja hauskaa. Tosi tarpeellista.

Täydet pisteet trukkikuskipomolle! Tyky-päivänä voi tehdä muutakin kuin hymistä seminaarihuoneissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s