Haluan olla minä: päivä 12

Tämä on ollut ruokaorgastinen kamppispäivä. Olen korjaillut satoa omasta ja siskon pihasta, ja käynyt vielä metsässä täydentämässä sienisaaliilla. Oi onnenpäivää! Samalla tuli liikuttua ulkona reilut kolme tuntia hyvässä seurassa. Täydellistä!

Aamupalan hoidin pähkinöillä ja nektariinilla. Raivasin vielä eiliseltä jääneitä kirppiskaaoksia kuntoon.

Loppupäiväksi sain tänne ruokavieraita. Laittelimme kunnon syömingit pystyyn.

Lounaspöytä näytti tältä:

Omasta, siskon ja anopin maasta kaikki: paistettua kaalia, hunaja-oliiviöljy-suolapunajuuria uunissa, voissa paistettuja porkkanoita hasselpähkinärouheella (kokeile, ihania!), härkäpapuja, kevyesti keitettyä parsakaalia ruususuolalla.
Omasta, siskon ja anopin maasta kaikki: keitettyjä papuja,  paistettua kaalia, hunaja-oliiviöljypunajuuria uunissa, voissa paistettuja porkkanoita hasselpähkinärouheella (kokeile, ihania!), härkäpapuja ja kevyesti keitettyä parsakaalia ruususuolalla.

 

Välkkäpalaksi napsimme teetä ja kriikunoita siskon puusta. Tuo kasvislounas piti nälkää tosi hyvin!

Päivälliseksi söimme sienisaalista eri muodoissa:

kanttarelli-suppilovahverolihapullia, kevyesti leivitettyjä (kookosjauhot+muna) lampaankääpäpihvejä, lampaankääpäkastiketta, punajuuria, parsakaalia ja härkäpapuja, sekä vihersalaattia ketunleivällä terästettynä.
kanttarelli-suppilovahverolihapullia, kevyesti leivitettyjä (kookosjauhot+muna) lampaankääpäpihvejä, lampaankääpäkastiketta, punajuuria, parsakaalia ja härkäpapuja, sekä vihersalaattia ketunleivällä terästettynä.

 

Illan leffaevääksi olisi vielä tarkoitus tehdä raakasuklaavaahtoa, mutta saa nähdä tuleeko tuonne mahaan yhtään tilaa sellaiselle!

Mainokset

2 thoughts on “Haluan olla minä: päivä 12

  1. Entisestä vegetaristista on ilmeisesti viimeisten 9 vuoden aikana tullut hyvinkin kovasti eläinkuntaan tukeutuva sekäsyöjä, kun tuon kasvislounaan nähdessäni mietin tosissani, että ihania lisukkeita, mutta missä aterian proteiini? Niin, kasviksissahan sitä ei ole, pavuissa etenkään… vai mites se menikään. 😀

    Omat syömiset on sujuneet tosi helposti, ja punajuuri on just nyt ihan törkeän hyvää. Kahtena yönä olen nähnyt unia, joissa syön sokeria (ensin lakujätskiä ja toisena yönä kurkkupastilleja) ja sitten panikoin tajuttuani, mitä tuli tehtyä. Onneksi hereillä ollessa mitään sokerihimoja ei ole, vaan olen innoissani kaikesta hyvästä ruoasta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s