Haluan olla minä: päivä 20

Heräsin ihan hiljaiseen taloon. Esikoinen ja muru olivat lähteeet jatkamaan pelihommiaan Tampereelle, ja kuopus viihtyi yökylässä pitkälle iltapäivään. Omistin päivän löhöämiselle neule kädessä.

Aamupala, tai varmaan se enemmän oli brunssi kellonajasta päätellen, oli karuhko: sitruunajuomaa, teetä, kylmiä lihapullia eiliseltä ja nektariini.

Muutama tunti kuilui sukkapuikkoja kilkutellen ja telkkarin päivähöpöä tuijotellen autuaasti. Join muutaman nautinnollisen kahvikupillisen. Seassa soijamaitoa ja raastettua vaniljatankoa myllystä.

Myöhäislounas, tai mikä lie, koostui niin ikään eilisen ylijäämistä: lohta ja punajuurta. Ihanaa, että ruokaa oli niin paljon, eikä tarvinnut kokkailla lainkaan.

Päivän liikuntana toimi paketin kiikuttaminen postilaatikolle ja selän nopsat kuntoutusjumpat. Varasin sentään kokeilutunnin hot joogaan ensi viikolle. Tunteja varaillessani tajusin taas kerran, miten oleellista on laitella viikon liikunnat etukäteen kalenteriin menoiksi muiden menojen joukkoon. Sillä tavalla niille on tila ja aika, eikä tarvitse miettiä, että tekee niitä sitten, jos jää aikaa. Koska ei koskaan jää. Ja koska pitää jäädä. On pakko. Ei vain minun, vammaisen, vaan ihan kaikkien pitää se muistaa. Niin se vain on. Minulle se on erityistärkeää siksikin, että pitää vähän kikkailla, mitä lajeja voin tehdä minäkin päivänä. Vesijuoksujen välissä pitää olla päivä, ja muutenkin ranka jaksaa huonosti kahden perättäisen päivän samantyyppistä kuormitusta.

Välkkäpalaksi otin pienen palan eilisen kakkua. Onneksi se loppuikin sopivasti. Varaherkut kaapeissa eivät totisesti ole mun juttujani.

Iltaruokaa pääsemme vielä koostamaan eilisen tähteistä. Bataattiperunasosetta, sienikastiketta ja jotain sen höysteeksi. Sitten nekin on viimeistelty. Ei ole yhtään pöljä ajatus kokata kerralla kunnon satseja, niin että pääsee sitten vähemmällä seuraavan päivän.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s