Pakahdussunnuntai

Yläkoululaisten kuorokonsertti. Oli pakahduttavaa edes istua salissa.

Katselin niitä kymmeniä teinejä ja heidän vanhempiaan. Nenäliinasta heti näki,  kenen jälkikasvu milloinkin oli vuorossa. Itse itkin muidenkin lapset. Alkoi se tihkuminen jo heti ovella ennen ekaakaan esitystä. Oli paidan alla semmoinen pinkeä kimppu kaikkia maailman tunteita yhtäaikaa.

Oli ylpeyttä omasta lapsesta, jännitystä kaikkien puolesta, omia esiintymismuistoja, teinimuistoja, tunnemuistoja. Kaikenlaista, joka ei mahtunut sisään.

Mietin kaikkea sitä villiä vuoristorataa, jota jokaisen teinin sielussa käydään nuo hankalat hurjat hienot vuodet, kun kaikki on vähän elämää suurempaa. Mietin kaikkia vanhempia, jotka katsovat nyt noita tyyppejään, omia ja muiden. Kaikkia samaan tilaan pakattuja hassuja mittasuhteita, ihoja, hiuksia, kömpelöitä eleitä, kotona harjoiteltuja esiintyjän elkeitä, lattiaan ajautuvia arkoja katseita, tyylejä, meikkiharjoituksia, liiallisia partavesiä. Heidän menneitä ja tuleviaan. Odotuksia ja realiteetteja.

Katsoin koko ihmisjoukkoa ja ajattelin kaikkia kotien seinien sisään mahtuvia syömishäiriöoireiluja, koulukiusaamisia, ensirakkauksia, pettymyksiä, epävarmuuksia, näpistelyjä, röökikokeiluja, itsensä satuttamisia, hysteerisiä naurukohtauksia, mahtavia nokkeluuksia, häkellyttäviä hellyyshetkiä ja jokaista sellasista läpeensä intensiivistä päivää, jota näiden kanssa nyt elellään.

Kuuntele siinä sitten lauluja rakkaudesta ja ystävyydestä.

Onneksi yksi poika räppäsi biisin, jonka sanoista erottui katsomoon asti vain faggot fuck fucker shit.

Mainokset

2 thoughts on “Pakahdussunnuntai

  1. Oi miten ihanasti kuvaat kaikki ne ajatukset, jotka vain vilistävät mielessä, mutta joita ei osaa pukea sanoiksi. Omat lapset on jo aikuisia, mutta pääsin niin hyvin mukaan tunnelmaan vielä näin vuosienkin jälkeen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s