Lisää Loopista

Aika moni on kysellyt käyttökokemuksia Polar Loop -rannekkeesta, jonka hommasin alkuviikosta. Nyt voin muutamien vuorokausien kokemuksen perusteella vähän kertoa, mitä laite tekee.

Ranneke ostetaan yhdenmittaisena, ja sen alkuaskarteluun kuuluukin nauhan lyhentäminen omaan käteen sopivaksi. Saksihommia. Oikeakätisille suositellaan rannekkeen pitämistä vasemmassa ranteessa, ja toisinpäin.

Kone latautuu ekaan käyttökuntoon nopeasti, reilussa tunnissa. Näytössä vilkkuu prosenttiluku lataustilanteesta.  Lataaminen tapahtuu usb-johdolla tietokoneen kautta. Samalla päivittyvät laitteeseen kertyneet datat tietokoneohjelmaan (joka toki täytyy koneelle ladata ensin).

Loopin käyttöön on saatavana (ilmainen) iPhone appsi (4s tai uudempi) ja tietokoneohjelma, kumpaa sitten haluaakin käytellä. Minä tykkään siitä, että tiedot synkkautuvat iPhoneen kätsysti bluetoothin kautta heti kun otan puhelmien käteen ja ranneke on lähettyvillä.

Akku kestää ympärivuorokautisessa käytössä kiitettävästi muutamia päiviä. Ekalla latauksella meni vain reilu vuorokausi, torstai-iltapäivästä perjantai-iltaan asti.

Loop näyttää nappulaa painamalla askeleet, kuluneet kalorit, kellonajan, päivän aktiivisuuslukeman ja mitä tulisi vielä tehdä saavuttaakseen täyden palkin. Se ehdottaa esimerkiksi minuuttimäärän hölkälle tai kotitöille.

Ranneke on tosi kiva motivoiva lelu, joka on aktivoinut mua jo heti ekoina päivinä. Olen laitefriiki, joten tämä hurahdus ei yhtään yllättänyt.

Jos oman touhun tilastoiminen kiinnostaa, niin Loop on sangen koukuttava lelu. Yksityiskohtaista dataa kertyy koko ajan. Tänään ranneke kertoo mun olleen akttivisella tuulella 4 h 4 minuutin ajan. Tästä olen seissyt 3 h 12 min, kävellyt 46 min ja juossut 6 min. Olen lisäksi nukkunut tai löhöillyt makuuasennossa 8 h 28 min ja istunut 4 h 22 min.

On Loopissa heikkojakin kohtia. Lähinnä lajin tunnistus on ontuvaa, jos ei käytä lisävarusteena hankittavaa sykevyötä. Laite tunnistaa kyllä milloin istun, makaan, juoksen, kävelen tai hypin, muttei niitä lajeja, joissa ei tehdä noista mitään niin selkeästi.

Roller derbyyn Loop ei kykene ollenkaan. Se väittää tänäänkin, kahden tunnin varsin tarmokkaiden hikitreenien jälkeen, että lenkillä olisi vielä syytä käydä. Olen mittarin mukaan liikkunut vasta 83 % päivän tavoitteesta, ottanut 8673 askelta, ja polttanut 1648 kaloria. Todellisuudessa olen ollut koko lailla hikisessä liikkeessä putkeen kaksi tuntia ja polttanut (aikanaan sykemittarin kanssa mitattuna) siinä ajassa noin 2000-2500 kaloria päivän normaalikulutuksen päälle. Lenkille ei todellakaan tartte derbypäivinä lähteä. Jääkaapille sen sijaan tarttee.

Eipä laite kyllä lupaakaan täysin tarkkoja lukemia ilman sykevyötä selkeästi sykelajeissa. Vyön hankkimalla näiden treeninkin teho tulee rekisteröityä. Yhdistelmän avulla ranneke toimiikin ihan kuin sykemittari, mutta on käytössä kivempi linjakkaan muotonsa vuoksi. Erityistä plussaa Loop saakin siitä, että musta, kromikoristeinen ranneke on paljon huomaamattomampi arkivarusteiden kanssa käytettynä kuin iso sykemittari. Näyttää vähän rannerenkaalta. Puhuttelee ainakin meikäläisen kaltaisia tyyppejä, joiden mielestä sykemittari ainakin vähääkään virallisempien duunivaatteiden kanssa tuntuu melkoisen tyhmältä.

Olen oppinut rannekeen käyttöaikana, että vaikka löhöilenkin paljon, nukun liian vähän (alle 7 h melkein aina, ja senkin aika katkonaisesti) ja että työpäivinä tulee istuttua hitoksiin. Noihin on helppo tehdä parannus, kun on faktaa näkyvillä.

Olen tajunnut myös sen, että päivän jokaiselle suositeltu askelmäärä (se 10 000 askelta) on oikeasti hankittava ihan työskentelemällä, jos on tällainen koneen ääressä leipäänsä ansaitseva henkilö. Jos teen ihan normin naputtelupäivän, enkä liiku kauppa kauemmaksi, on askelmäärä tylysti jossakin alle 2000 pinnassa.  Saan kymppitonnin kasaan silloin, kun kävelen muutaman tunnin verran päivässä reippaalla tahdilla. Vaatii siis ihan kunnon pitkän lenkin, jos muuta urheilua ei ole luvassa.

Plussapuoli on myös se, että Loop on vesitiivs, joten käy uimahallihommiin, eikä tarvitse ottaa pois esim. suihkussa. En ole vielä kokeillut, miten ranneke osaa analysoida vesijuoksun tai uinnin ilman sykevyötä.

Suosittelen rannekeen hankkimista, jos oman treenin seuraaminen kiinnostaa. On tosi helppo arvioida kulutuksensa isommaksi kuin se oikeasti on, ja vastaavasti treeninsä tehokkaammaksi. Kun numerot lävähtävät puhelimen näyttöön, ei voi kamalasti kierrellä totuutta.

Kunnonkohottajat ja painonpudottajat viihtyvät tämän äärellä varmasti. Hankkisin varmaan Loopit myös vaikkapa teinien ranteisiin, jos ylipaino olisi meillä heidän kohdallaan uhkana. Tuommoinen tsemppari ranteessa voisi olla paineistamattoman hauskaa keräillä palkkia täyteen perheen lempilajien äärellä yhdessäkin.

Polar Loop maksaa 90 e ja bluetoothilla varustettu sykevyö suunilleen 50-70 euroa päälle.

Onnea ilmaisesta mainoksesta siellä Polarilla! Voitte laittaa tänne tulemaan vaikka jotain kivaa tuotepakettia. Tiedän jo nyt neljässä päivässä useampia käännytettyjä uusia Looppaajia. Mutta hyvää on kiva suositella, vaikka ilmaiseksikin.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s