Jos ei tartte niin haluan

Oma tahti on mulle tärkeä juttu. Päätösvalta. Mikä lienee. Tajusin sen tänään taas. On olennaista saada itse valita mitä ja milloin.

Nyt, kun mennään pitkää viikonloppua, otin jo ennakkoon paineet. Varmasti Johku haluaa edistää remppaa! Se olisikin järkevää ja hyvä, mutta Herra mun vereni miten paljon se ajatuksena sylettikään. Haluan lomailla. Haluan olla vaan. Herätä tietoon, ettei tarvitse mitään. (Työviikolla en halua. Ja viime viikko oli pelkkää odottelua. Vähän ristiriitaista siis. Silti nyt, kun kalenterissa lukee loma, haluan lomailla!)

Syyllistyin siihen, mihin monesti, vaikka luulisi jo 21 vuoden kokemuksella osaavan: ajatustenlukuun. Aloin ennakoida miehen mietteitä. Valmiiksi suutuin ja hermoilin. Asettauduin puolustuskannalla ennen kuin ekaakaan lausetta oli vaihdettu. Pitääkö täällä perkele kaikki lomatkin aina vain aamusta iltaan raataa?! se ajatus oli, noin tiivistettynä.

Sitten asia tuli puheeksi. Mies tuumi hölmistyneenä, ettei meinannut edistää remppaa tänä viikonloppuna juuri lainkaan. Että itse asiassa lähtisi koko perjantaiksi pelaamaan kavereitten kanssa ja lauantainahan onkin derbymatsipäivä. No mutta!

Heräsin ihanaan ajatukseen siitä, ettei tarvitse mitään. Että olen vain ja lötköttelen!

Nyt olen tyhjentänyt kuopuksen huoneessa 5 laatikollista kirjoja hyllyyn, puhdistanut sekä kilpparin terraarion että itse herra kilpparin perinpohjaisesti, ja raivannut tyhjäksi ja putipuhtaaksi esikoisen huoneen, jossa vielä aamulla oli kahden huoneen kamat ja sellainen maailmanlopun hirveys, että huostaanotto olisi tullut ekana mieleen, jos olisin moisessa läävässä ulkopuolisena vieraillut. Ja kohta alan leipoa.

Näin näemmä toimin. Tieto siitä, ettei tarvitse, saa aikaan sen että haluan. Ihanan itsetyytyväinen olo. Veikkaan, ettei murullakaan ole mitään sitä vastaan, että tulee pelin jälkeen himaan ja huomaa ens viikon urakan tehdyksi.

 


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s