Ootas, neulon sen sulle

Tiedättekö termin ruualla rakastaja? Älyttömän hyvä nimitys minusta. Näitähän on paljon mummeleissa. Pöytään katettu paakkelsi on paljon muutakin kuin sokeria ja jauhoa.

Minäkin olen vähän ruualla rakastaja. Yksi kivoimmista tietämistäni jutuista on kutsua kylään rakkaita ihmisiä ja laittaa heille ruokaa. Tai kokata yhdessä. Yhdessä syöminen on mulle jonkinlainen pieni pyhän kokemus. Paljon muunkin kuin ruuan ja juoman  jakamista.

Tajusin tänään, että olen myös neuleella rakastaja. Hokasin sen silmukoita luodessani. Tajusin, että teen siinä muutakin kuin sukkaa ystävälle.

Rakkaille ihmisille neulominen on vähän kuin meditaatio. Mietin sitä ihmistä joka silmukalla. Mietin värejä ja kokoja ja muotoja. Yhteisiä tekemisiä, tulevia ja menneitä. Ajattelen hyvällä lailla.

Olen neulonut ystävälle, joka joutui hautaamaan kolme perheenjäsentä lyhyessä ajassa. Sellaisessa tilanteessa sanat eivät tunnu lainkaan riittävän.

Olen neulonut ystävälle kiitollisena läsnäolosta ja kärsivällisyydestä.

Olen neulonut ystävälle matkalle mukaan.

Olen neulonut vauvalle ensimmäisiin hetkiin ja isoäidille tulevia käyttövuosia arvailematta.

Miehelle, lapsille, muille rakkaille neulonut varmasti satoja tuhansia silmukoita.

Neuleen käteen nostaminen on aina hyvä hetki. On mahdotonta neuloa vihaisena.  se on hetki irrallaan muusta. Tasaisena toistuva kilkuttelu. Langan verkkainen soljuminen sormien välissä. Pehmeä, lämmin ja kaikella lailla kiva. Rauhoittavimpia tietämiäni asioita. Kaiken sen toivon siirtyvän vähän lopulliseen työhön. Menevän sen mukana siihen pukeutujalle.

Joskus tykkäämisen sanominen on vähän vaikeaa. Aina ei onneksi tarvitse.

Mainokset

One thought on “Ootas, neulon sen sulle

  1. Tunnistan molemmat piirteet itsestäni. Teen mielelläni rakkailleni jotain lämmikettä – ulkoista ja sisäistä. Kun nuoret tulevat tänne, laitetaan jotain vähän parempaa ruokaa ja mukaan annetaan villasukat tai tossut…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s