Arkihöpinöitä

Onpas arki vienyt vauhdilla. En ole ehtinyt naputella tänne aikoihin. Starttasin vuoden alusta uuden työn, ja siihen liittyvä uuden opettelu ja muu huiskinta on saanut vuorokaudet turpeiksi hommaa.

Teen Ideakeittiölle artikkeleita, ruokalistoja ja reseptiikkaa. Homma yhdistää kivasti kaksi ammattiani, ruuan ja tekstin. Kokkina olen työskennellyt viimeksi parikymppisenä, mutta harrastanut sitä toki intohimolla vuodet tässä välissä. Nyt pääsen puuhailemaan ruuan äärellä paljon. Tykkään tosi paljon uusien resptien kehittelystä ja uusien raaka-aineiden kanssa puljaamisesta.

Viimepäivät meillä on ollut melkoinen hulina. Olen aloittanut kirjoitus-, haastattelu- ja suunnittelupuuhat joka aamu 7.30 mennessä ja useimpina iltoina ollut työpuuhissa vielä seitsemän-kahdeksan maissa. Illan hommiksi olen ottanut tarkoituksella noita kokkailujuttuja, niin että perhe tulee muonitettua siinä sivussa. ”Kiva että me saadaan syödä sun työt”, totesi kuopus eilen illalla, kun tein ekan kerran elämässäni ramen-burgereita ja vesirinkeleitä.

IMG_0963

Uuden homman haltuunottaminen on paitsi kiinnostavaa ja kivaa, myös voimia ja aikaa vievää. Olen opetellut käyttämään pariakin erilaista julkaisupohjaa ja muokkaamaan kuvia ihan eri mittakaavassa kuin ennen on ollut tarpeen. Juttuja myös julkaistaan tiiviissä tahdissa, joten päivät ovat melkoista silppua täynnä. Herään aamuisin ruokakuvia silmissäni, ja öisin kokkaan mitä kieroutuneimpia kokonaisuuksia. Joku aivoalue on selvästi aktivoitunut kunnolla.

Loppuvuoden ihan tarpeettoman verkkaiseen työtahtiin nähden tämä on taivaallista, enkä tasan valita tiukastakaan tahdista. On ihanaa saada naputella ja paiskia menemään huolehtimatta leivän riittämisestä. On friikulle tällä hetkellä täyttä luksusta tietää etukäteen kahden tulevankin kuun myynnit.

Työt dominoivat tällä hetkellä ajankäyttöä melkoisen tukevasti, mutta onhan toki muutakin. Pimujen lukukausi on pörähtänyt hyvin käyntiin ja ihan tyytyväisiltä tyypeiltä vaikuttavat valtaosan ajasta. Kuopus on imeytynyt syvemmälle musahommiin. Nyt on soittiksen ja teoriatouhujen lisäksi alkamassa orkesteriharkatkin, ja koulussa viritellään bändihommia. Esikoinen viihtyy japaninopinnoissaan ja haaveilee keväällä koittavasta mummun kanssa tehtävästä matkastaan sitä puhumaan. Lähtisinpä mielelläni minäkin! Joskus ehkä vielä.

Perheeltä ja työltä ylijäävän ajan nappaakin tosi tehokkaasti se roller derby. Nyt sitä piisaa, kun pelikausi on käynnistynyt. Joka viikonloppu on perusharkkojen lisäksi nyt joko peli- tai harkkapelireissuja, tai nyt lauantaina käynnistyvän Suomi Cupin juontokeikkoja milloin missäkin päin Suomea.

Nyt on meneillään työteliäin jakso seuratoiminnassa muutenkin kuin luistimilla. Hallituskausi tulee päätökseensä ja maaliskuun alussa vaihtuu väki. On siis vuosikokoukseen liittyvää paperityötä ja sumpluttelua jonkin verran. Olen ollut kaksi viimeistä kautta HRD:n hallituksen puheenjohtajan pestissä, ja  tämä kohta vuodessa on se joka ei vieläkään suju ihan rutiinilla. Yhdistystoiminnan byrokratia ei varsinaisesti sytytä minua rakkauden liekkiin, jos tiedätte mitä tarkoitan. Taas sellainen taitoskohta, josta olen jutellut. Voisi sen puolesta olla hyvin jo maaliskuun puoliväli, ja uusi hallitus työn touhussa. Keitä siinä sitten lienee istumassa tulevana kautena, on seuran jäsenten äänivallan ratkaistavissa.

Kaiken tämän arkihyörinän ulkopuolella haaveilen matkustamisesta. Eniten kaipaisin lämpöä ja aurinkoa, mutta sitä ei nyt ole näköpiirissä ennen kesää, jos ei ihan ihmeellisiä tapahdu. Eteläisin kolkka lähiaikoina lienee Tallinna, jonne suuntaan lyhyelle työreissulle. Kotimaanmatkailua tulee kyllä reippaasti. Lauantaina on suuntana Lahti, seuraavalla viikolla kutsuu Porvoo ja sitten lähdetään Kuusankoskelle. Vähän veikkaan, ettei kummoisiakaan rusketusraitoja ole reissuilta luvassa, mutta muuten on varmaan mukavaa kyllä.

Ja ihan oma viehätyksensä on toki tässä talvessakin, joka viimein saapui. Piha on ihanan kimaltelevan lumen peitossa. Täällä rintamamiestalossa talvi tietää kyllä aika hyisiäkin hetkiä, joten lähdenpä hakemaan polttopuita pönttikseen.

Mitäs teidän elämiinne kuuluu?

4 thoughts on “Arkihöpinöitä

  1. Kävinpä katsomassa ensimmäistä kertaa roller derbyä lauantaina, ja kas! Sinähän siellä viiletit menemään, vastustajajoukkueessa tosin. Kivaa oli, kiitos siitä 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s