Kesästä ja kaipaamisesta

Olen kipeänä, ja siksi varmaan on taas näitä tunteita. Tänään olen miettinyt ikävöimistä.

Kun pikkusiskoni vietti syksyn Italiassa, oli sydänalassa toki koko ajan semmoinen vähän ontto olo. Puuttumisolo. Silti tajusin miten paljon häntä olinkaan oikeasti ikävöinyt oikeastaan vasta sillä hetkellä, kun kävelin ensimmäistä kertaa hänen kotiinpaluunsa jälkeen tutulle pihalle ja halasin. Purskahdin itseltäni ihan varkain melkoisen ponnekkaaseen itkuun. Siinä sekoittui helpotus ja haikeus ja kaipaus ja rakkaus yhdeksi ihon alla pysymättömäksi pommiksi. Ehkä sitä ei ollut iljennyt päästää pintaan aiemmin, kun tiesi että vielä pitää sietää.

Kun sisko palasi ja ystävä puolestaan lähti kevääksi reissuillensa,  huomaan isoimman ikävän tulevan juuri silloin, kun on juuri höpötelty verkon välityksellä. Hassusti, vaikka luulisi että silloin ennemminkin, kun on hiljaista pidempään. Mutta jotenkin vain se menee niin. Sitä muistaa muistaa.

Tänään mietin kaipaamista myös abstraktimmin. Ikävää hetkiin ja tunnelmiin. Kaiken viluttamisen ja niistämisen lomassa äidyin kaivelemaan vanhoja valokuvia, ja esiin kuoriutui kuvia kesäjuhlista vuoden ja kahden takaa. Rakkaat tyypit puutarhassa riekkumassa. Krokettia pelaamassa. Kukkameikoissansa pöljäilemässä. Nauratti ääneen ja sitten melkein itkettikin. Tuli kaipuu kesään. Sitten juuri siihen kesään. Juuri siihen kesäiseen hetkeen ja iltapäivään ja oloon ja keveyteen ja ilmapiiriin. Tuli ikävä niitä ihmisiä siinä, joka vasta pöljää onkin, koska näen heitä noin seitsemän tuntia viikossa. Joka viikko. Läpi vuoden. Siltikin tuli vain.

Kesäkuvien katseleminen oli kyllä kaikesta tunnepullistelusta huolimatta, tai ehkä siksikin, terapauttisinta aikoihin. Ja kun laskin päivät seuraaviin juhliin, niitä oli rapiat 170, tuli lohdullinen olo. Ei kevät olekaan kamalan pitkä. Ei kesä oikeastaan olekaan kaukana. Hyvin sinne jaksellaan.

IMG_7766

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s