Hihnaa höllemmälle

Päässä on vähän surissut ja hihna on käynyt kireän puolella, kun työrytmi pääsi eskaloitumaan turhan vauhdikkaaksi ja roller derbyäkin oli ihanan/kamalan paljon. Uskon vakaasti siihen, että moiseen oloon on syytä alkaa hankkia helpotusta heti kun sen huomaa, koska kukaan muu ei asiaa tule kuitenkaan järjestämään puolestani (olen joskus odotellut, ei tapahdu).

Kokovartalofiilis toteaa seuraavat säpistelynselätyskeinot toimiviksi ja suositeltaviksi:

1.Sauna. Sen ehtii aina. Se rentouttaa aina. Perheelläni on jostakin mukaan tarttunut, parikymmentä vuotta jokaisella saunakerralla mantranomaisesti hoettu korni mutta paikkansapitävä saunaloru: ”kun soivat kiukaan mustat urut, unohtuvat arjen surut”. Vähän ällöä, mutta tosi totta. Parasta sauna on hyvässä seurassa ja tietysti järven rannalla. Viikonloppuna optimi toteutui 50 -prosenttisesti. Kyllin hyvä. Oikein hyvä.

2. Kirjat. Miksi sitä stressatessaan aina pudottaa kirjat pois, vaikka lukiessa pääsee kaikkein parhaiten matalille sykkeille ja sielu oikenee? Kun olen tosi kiireinen, en pysty keskittymään lukemiseen edes oikein sivuksi kerrallaan. Ei kamalan hyvä merkki. Nyt olen ottanu iltalukemisen tosissani. Se on ihanaa. Stressissä en pysty mihinkään kovin vaativaan, eikä tee mieli mitään hirmu raskasta. Vaikken koskaan ole kuunnellut Mötley Crüeta, niin olen koukussa kavereiden omaelämäkertoihin. Ensin meni Törkytehdas, sitten Heroiinipäiväkirjat ja nyt Tommy Leen Tommy Land.

3. Kulttuuri. Kiireen keskellä saa itsensä helposti kiinni ajatuksesta, ettei ehdi elokuviin, teatteriin, keikoille, mihinkään. Ei tietty aina ehdikään, mutta usein ehtisi kyllä, jos vähän sumpulttelisi. Otin asiakseni hoitaa vähän kulttuuria kalenteriin, ja tänään menen kuopuksen seuraksi katsomaan hänen suuresti fanittamansa Isac Elliotin Dream big – the movien, ja maanantaille hommasin liput Frank Turnerin keikalle. Heti oli vähän kauluksessa väljempää.

4. Arkivapaa. Jos viikonloput menevät työn ja tohinan keskellä, niin kuin mulla nyt meinaavat väkisin mennä, niin freelancer saa onneksi napattua tilaa arkipäiville. Ripottelen vapaita nyt kalenteriin sinne tänne, koska kauhukseni havaitsin eilen, että kuuteen edelliseen viikkoon on mahtunut KAKSI tyhjää päivää. Minulla, joka olen pitänyt aina tarkan huolen siitä, että VIIKKOON mahtuu kaksi tyhjää päivää! Ei ihme, jos on ollut vähän särinää päässä. Ujutin kalenteriin myös ihanan dekadentin kylpyläpäivän arkipäivään. Nyt jo hekumoin ajatuksesta linnunlaulualtaassa makoilusta.

5. Kävely metsässä. Miksi sinnekään ei muka koskaan ehdi? Ehtiihän sinne, kun se alkaa tuosta melkein ovelta. Kokonainen Aulangon mieletön puistometsä! Otin eilen siskon ja hänen kaksi koiraansa mukaan, ja vietin 1,5 h metikössä höpisemällä, jutustelemalla ja katselemalla miten piskit sekoavat lumeen. Teki ihan älyttömän hyvää. Pitäisi muistaa mennä useammin. Tuossa se ihan vieressä tosiaan on.

6. Eläimet. Välitön oloa helpottava vaikutus. Allergiaperheen ihminen luottaa lähipiirin lainaeläimiin.

Tärkeintä on kai muistaa hiljennellä, jos on tällaista vähän vauhtisokeaa sorttia kuin meikäläinen. Muistuttelin tänään itseäni muustakin elämänlaatua parantavasta, ja aloitin tällaisen kuvaprojektin. Tulkaa mukaan! Kesään mennessä ollaan tankattu onnea yllin kyllin.

 


4 thoughts on “Hihnaa höllemmälle

  1. Varsinkin nuo kaksi viimeistä allekirjoitan isoilla kirjaimilla. Ihmissuhteet ovat usein monimutkaisia ja vaativia. Eläinsuhteet ovat aliarvostettuja ja antoisia, kannattaa panostaa enemmän niihin. Ja metsäterapia auttaa aina, välittömästi. Sen viisaampaa ystävää ei olekaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s