Oppia kipu kaikki

Kipukurjistelun jälkeen tekee mieli kertoa, että olen tänään ihan älyttömän hyvällä tuulella. Migreenipölly kesti lopulta neljä päivää, ja vasta tänään maailma on taas kirkas. Mutta kylläpä se onkin, nätti ja kiva!

On melkoinen latteus todeta, että kamalan olon jälkeen hyvä tuntuu vieläkin paremmalta, mutta on se ihan justiinsa niin. Koska tuo kipuilu ja sumeilu kesti noin pitkään, ja edelliskerrasta tosiaan oli kulunut jo aikaa, oli ihan hyvä vähän miettiä syitä ja käyttää pari ajatusta ennaltaehkäisyyn ja rehtiin oman navan kaiveluun hyvinvoinnin kulmasta.

Tämmöisiä mietin:

Olen vuoden alusta tehnyt uutta työtä, jonka jäljet näkee täällä. Työ on ihanaa. Ihan todella tykkään siitä hirmuisesti. Saan yhdistää kaksi asiaa joita rakastan, kirjoittamisen ja ruuanlaiton. Saan tehdä hyvin omaehtoisesti juttuja kivoista aiheista, ja mikä parasta työskennellä kotoa.

Uuden työn opetteleminen ja varsinkin hyvän rytmin löytäminen on kuitenkin aina melkoinen ravistelun paikka. Yhtäkkiä on nettipohjaa ja ohjelmaa ja aikataulua ja yhteistyöihmisiä pilvin pimein. Kaikki se vie kapasiteettia ehkä enemmän, kuin olin osaannut odottaakaan. Pääsi pikkuisen stressin puolelle. Migreeni tykkää semmoisesta.

Samaan aikaan, samaa (teko)syytä käytellen, olen laiminlyönyt liikkumista ja syömistä. Olen vähitellen harventanut kuntoutusjuttujen tekemistä ja saanut itseni vesijuoksemaan entistä harvemmin. Olen mättänyt väsymyksessäni naamaan kaikenlaista helppoa ja nopeaa, usein varsin sokeripitoista ja höttöistä. Molemmista jutuista migreeni tykkää myös.

Olen ollut aktiivinen seuratoiminnassa. Harrastaminen on ihanaa, mutta kyllä siinäkin väsyä voi. Tajusin tämän parhaiten eilen, kun saimme vanhan hallituksen pakettiin ja uuden pystyyn HRD:n vuosikokouksessa. Minä en todellakaan ole mikään yhdistysbyrokraatti, ja tuollaisten virallisten systeemien läpivieminen ei suinkaan hoidu minulta luonnostaan. Otin aikamoiset paineet kaiken sujumisesta, ja samalla mietin mikä tehtävä uudesta hallituksesta osalleni kahden perättäisen puheenjohtajavuoden jälkeen lankeaisi. Taas sitä stressiä, josta migreeni tykkää.

Uskon aika vahvasti siihen, että muutoshommiin on ryhdyttävä heti, kun saa kiinni epäterveistä malleistaan. Kukaan muu ei niitä tulee oikomaan. Tämmöisillä hommilla lähdin liikkeelle.

Olen tänään erityisesti keskittynyt selkeyttämään työrutiineita. Olen katsonut aikataulua huolella läpi ja tehnyt valmiiksi eteenpäin kaikkea sellaista, jota tehdä voi. Työrytmi tälle viikolle näyttää merkittävän hyvältä. Se taas helpottaa tulevienkin viikkojen rytmiä, kun hommia ei kasaudu päällekäin tappavalla tahdilla.

Aamulla menin äänikirja korvissani kunnon vesijuoksulle ennen töiden aloittamista ja panostin sen perään pitkästä aikaa kunnolla lounaaseen. Täytin ison vesikannun, join, ja täytin uudelleenkin. Olo on heti ihan erilainen.

Mitä harrastustoimintaan tulee, sain vetoapua. Sillä alueella olen rajojen vetämisessä usein ihan liian kiltti. Joskus toiset tietävät paremmin kuin itse oikein osaa nähdäkään.  Olen tosi kiitollinen ystävälleni, joka asettui eilisessä kokouksessa selväsanaisesti vastustamaan uudelleenvalintaani puheenjohtajaksi, koska oli katsellut vierestä minkä verran tehtävä oli viime aikoina alkanut painaa. Tajusin sillä hetkellä itsekin selvästi, että nyt riittää. Heräsin tänään valtavan helpottuneena hallituksemme varajäsenenä, ja pakkasin puhiksen nuijan ja sitä myötä vetovastuun loistavalle seuraajalleni. Näistä muutoksista migreenini ei taatusti tykkää.

Jos on tällainen kuin minä, pitää visiin välillä vähän kolottaa että muistaa taas rajansa jaksajana. Kiitos siis pöhnämigreeni. Ei tartte tulla ihan pian uudestaan!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s