100 onnellista päivää

Oon nyt reilut pari viikkoa ollut mukana 100 happy days -projektissa. Se on ollut tosi kivaa. Kuunneltuani taannoin äänikirjana The Happiness Projectin aloin paljon tietoisemmin miettiä, miten onnellisuutta voi itse lisätä. Ja todellakin voi. Yksi juttu on onnelliseksi tekevien asioiden tietoinen huomioiminen. Siinä tämä sadan päivän haaste on just ominaan.

Alettuani asialle kävi pian ilmeiseksi, että onnellisia tuokioita mahtuu päiviin tosi monia. Todellinen runsaudenpula iski kuvituksen suhteen. Ja mitä useampi haastepäivä on kulunut, sitä enemmän onnellisuusajatuksia herää. En tiedä onko niitä todellisuudessa enemmän, vai huomaanko ne vain helpommin, kun tiedän että yksi on kuvattava ja nimettävä. Ei niin väliksikään. Pääasia on, että niitä on ja huomaan ne. Tekee hyvää.

Ei koko ajan voi eikä tarvitsekaan olla onnesta soikiona. Välillähän vituttaa, ja sitten on sitä ihan tavallista arkista tamppaamista, joka ei nostata juuri mitään isompia tunnelmia, mutta kyllä ihan tavallisiin päiviin mahtuu älyttömän paljon isompia ja pienempiä onnenhetkiäkin.  Törmään jatkuvasti hetkiin, jolloin havahdun hokaamaan, että tämäkin! Tästäkin olen onnellinen! Aika lattean kuuloista näin laitettuna, mutta samalla aika olennainen homma.

Millaisista jutuista sitten olen ollut onnellinen viimeisten reilun kahden viikon aikana? Tosi monenlaisista. On puhtaan materialistisia iloja, erilaisia aistinautintoja ja yhdessä jaettuja hetkiä.

Ensimmäisenä päivänä onni tuli kalenterin muodossa. Kuinkas sitten kävikään -kirja on tosi rakas omasta ja omien lasten lapsuudesta. Sen kuvitus on yksinkertaisesti ihana.
Ensimmäisenä päivänä onni tuli kalenterin muodossa. Kuinkas sitten kävikään -kirja on tosi rakas omasta ja omien lasten lapsuudesta. Sen kuvitus on yksinkertaisesti ihana.
Toisen päivän onnenhetki oli leipomispainotteinen työpäivä kotosalla, kun muu perhe oli kouluissaan ja työlle oli käytettävissä kaikki ihana hiljaisuus ympärillä. Muumihahmo pääsi näemmä tällekin päivälle.
Toisen päivän onnenhetki oli leipomispainotteinen työpäivä kotosalla, kun muu perhe oli kouluissaan ja työlle oli käytettävissä kaikki ihana hiljaisuus ympärillä. Muumihahmo pääsi näemmä tällekin päivälle.
Kolmantena päivänä olin hyvilläni siitä, että ulkomaanvaihdossa oleva ystäväni teki tuloa Suomen piipahdukselle.
Kolmantena päivänä olin tosi hyvilläni siitä, että ulkomaanvaihdossa oleva ystäväni teki ilmojen halki tuloaan Suomen piipahdukselle.
Neljännen päivän onni oli kotijoukkuepeli. Saturday Fight Feverin peliin valmistautumiseen kuului vähän diskodiivailua duckfacen kera.
Neljännen päivän onni oli kotijoukkuepeli. Saturday Fight Feverin peliin valmistautumiseen kuului vähän diskodiivailua duckfacen kera.
Viidennen päivän onnihetki oli aamukahvi murun kanssa ja koko muru tietysti. Peruskallio. Mun turvapaikka.
Viidennen päivän onnihetki oli aamukahvi murun kanssa ja koko muru tietysti. Peruskallio. Mun turvapaikka.
Kuudentena päivänä se aiemmassa kuvassa kotia päin ilmaillut ystävä ruumiillistui lähietäisyydelle. Pitkä löhöpäivä kylpylässä oli ilman muuta onnellistavaa hommaa.
Kuudentena päivänä se aiemmassa kuvassa kotia päin ilmaillut ystävä ruumiillistui lähietäisyydelle. Löhöpäivä kylpylässä oli ilman muuta onnellistavaa hommaa.
Seiskapäivä mentiin samoissa höpöttelymerkeissä. Sushiakin pitkästä pitkästä aikaa.
Seiskapäivä mentiin samoissa höpöttelymerkeissä. Sushiakin pitkästä pitkästä aikaa.
Kahdeksannen päivän onnenhetki liittyi materian iloihin. Vedenkestävä iPod on ihana asia. Vesijuoksen tällä hetkellä Steven Tylerin elämäkertakirja korvissani.
Kahdeksannen päivän onnenhetki liittyi materian iloihin. Vedenkestävä iPod on ihana asia. Vesijuoksen tällä hetkellä Steven Tylerin elämäkertakirja korvissani.
Ysipäivänä onnelliseksi teki esikoisen kanssa vietetty hyvä jutusteluhetki. Mitä mainioin henkilö on hän.
Ysipäivänä onnelliseksi teki esikoisen kanssa vietetty hyvä jutusteluhetki. Mitä mainioin henkilö on hän.
Kymppi oli tosi onnellinen päivä kokonaisuudessaan. Nappasin vapaapäivän töiden keskelle osallistuaksekseni muun perheen hiihtoloman viettoon. Polskimme Forssan Vesihelmessä ja pöljäilimme porukalla muuten vaan.
Kymppi oli tosi onnellinen päivä kokonaisuudessaan. Nappasin vapaapäivän töiden keskelle osallistuaksekseni muun perheen hiihtoloman viettoon. Polskimme Forssan Vesihelmessä ja pöljäilimme porukalla muuten vaan.
Päivänä 11 pelattiin roller derbyn kiihkeät Suomi-Ruotsi -matsit. Sekä naisten että miesten maajoukkue voitti pelinsä, ja minä sain juontaa.
Päivänä 11 pelattiin roller derbyn kiihkeät Suomi-Ruotsi -matsit. Sekä naisten että miesten maajoukkue voitti pelinsä, ja minä sain juontaa.
Päivä 12 oli jakson ainut, jonka aikana oli tosi hankala saada kiinni onnentunteista. Syynä oli se kamala migreeni, joka iski pelipäivän iltana. Onnea revin pikkuisen kumminkin ystäviltä saadusta pöllöjyväpussista.
Päivä 12 oli jakson ainut, jonka aikana oli tosi hankala saada kiinni onnentunteista. Syynä oli kamala migreeni, joka iski pelipäivän iltana. Revin pikkuisen onnea kumminkin ystäviltä saadusta kipua lievittävästä pöllöjyväpussista, joka kaiken muun hyvän lisäksi tuoksuu laventelilta.
Päivän 13 onnenhetki koettiin Taavin kanssa. Maailman pöljin ja rakkain kilppari.
Päivän 13 onnenhetki koettiin Taavin kanssa. Maailman pöljin ja rakkain kilppari.
Päivän 15 illalla olin superpoikki töiden ja kokouksen jäljiltä, ja oli melkoisen ihanaa löytää pöydältä mulle hankittu, täysin oikeaoppisesti mantelimassalla täytetty, jättimäinen laskiaispulla. Sitä ja teetä ja onni oli justiinsa kohdilla.
Päivän 15 illalla olin superpoikki töiden ja kokouksen jäljiltä, ja oli melkoisen ihanaa löytää pöydältä mulle hankittu, täysin oikeaoppisesti mantelimassalla täytetty, jättimäinen laskiaispulla. Sitä ja teetä ja onni oli justiinsa kohdilla.
Tämän päivän onni tuli siitä, että sain viimein itseni salille opettelemaan uutta punttiohjelmaa. Itse tekeminen oli aika kamalaa, mutta jälkeenpäin tuli mahtava endorfiinipölly.
Tämän päivän onni tuli siitä, että sain viimein itseni salille opettelemaan uutta punttiohjelmaa. Itse tekeminen oli aika kamalaa, mutta jälkeenpäin tuli mahtava endorfiinipölly.

Aika monenlaisia sekalaisia hyviä tuokioita. Onni tulee hyvin erilaisissa muodoissa. Toivottavasti seuraavaan pariviikkoiseen mahtuu yhtä monipuolista haasteeseen tallennettavaa.

Onko joku teistä mukana? Onko ollut vaikeaa löytää onnellisuusjuttuja? Oletteko huomanneet onnellisuuden lisääntyvän huomioimisen myötä?


4 thoughts on “100 onnellista päivää

  1. Minä halusin olla mukana, mutta homma tyssäsi sitten siihen, etten jaksa ottaa kuvia – varsinkaan, kun en niitä missään (instagram tms.) jaa. Enkä nyt kuitenkaan niin motivoitunut ollut, että sähköpostilla päivittäisin lähettäisin niitä tuohon projektiin (kun en normaalistikaan lähetä henkilökohtaista s-postia päivittäin).

    Mutta haasteen idea oli mielestäni mainio! Ja olen todellakin samaa mieltä, että onnen aiheita löytyy monta joka päivästä. Itse olen pitkään aina muistaessani harjoittanut sellaista jostain, olisiko Arto Pietikäiseltä, oppimaani, että joka ilta nukkumaan mennessä listataan kymmenen asiaa, joista on sinä päivänä ollut kiitollinen. Yksi joka sormelle. Tosi hyvinä päivinä voin keksiä reilusti yli kymmenenkin, mutta kun jonkun järkyttävän sappinestepäivän jälkeenkin vääntää niille viimeisillekin sormille jotain positiivista, ollaan tehtävän tarkoituksen äärellä. Ja tosiaan on huippua iloita juuri niistä pienistä! Tosi hyvää leipää lounaalla. Työkaveri kehui mun mekkoa. Äiti soitti ja oli kiva puhelu. Miehen kanssa ratkaistiin riita lyhyeen ja jäi hyvä mieli. Aurinko laski hienosti talojen taa, kun istuin bussissa matkalla kotiin.

    Sitähän se arki on, onnen hitusia, surun sirpaleita, riemun roiskahduksia ja raivon purkauksia ripoteltuna sinne tänne. Parantuu roimasti, kun muistelee jälkikäteen enemmän niitä hyviä, kuin huonoja hetkiä.

    1. No näin juuri! Musta oli kamalan surullista lukea ihmisten kommentteja siitä, että ”en mitenkään pysty 100 päivään putkeen keksimään onnellisia juttuja”. Musta silloin on paha tilanne! Elämä kulkee eteenpäin sillä voimalla, että näkee ainakin jonkun pilkahduksen onnea 365 kertaa vuodessa läpi elämänsä.

  2. Kiitos 🙂 Projektin mainossivu on niin houkutteleva! Latasin joskus puhelimeeni sekunti päivästäsi -videosovelluksen. Sillä olisi saanut kivan tiivistelmän lomamatkasta, mutta joko unohdin kuvata tai sitten en keksinyt, mikä olisi ollut edustava otos päivästä. Lisäksi kyseisessä appsissa oli jotain käytetävyysongelmia (ts. päivän filmiä ei saanut enää myöhemmin vaihtaa eli fuskaus oli estetty). No tähän projektiin se kuitenkin sopisi hyvin, eli videon voi napata heti kun huomaa jotain onnellistavaa. Kokeilen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s