Lepertelylauantai

Ihana aamu. On olkkarin sohva ja ikkunasta sininen, kirkas taivas. Pikkuisen liikaa kahvia. Nukuin 10 tuntia, enkä muista milloin viimeksi. Oli semmoista hyvää, kevyttä, konstailematonta unta. Ei mitään möyrintää. On maalaileva tarinaolo. Kirjoitus- ja fiilistelyolo. Lällyttelyolo taas, joten vaihtakaa sivua jos sellainen ei uppoa. Hyvin nukkuneena minusta sukeutuu runollinen rönsyilijä. Erikoishommia.

Talo on tyhjillään. Pimut lähtivät eilen kaveroimaan. Tekevät sitä tosi paljon nyt, ja mikäpä siinä. Tykkään itsekin yökyläilystä. Hihittelevät siellä ja valvovat törkeästi liian myöhään. Ovat vähän kiukkuisia sokerista, riehumisesta ja muusta kotiintullessaan, mutta laantuvat kyllä. Sanon taas, aikuisimmalla äänelläni vakuuttavasti vanhemmoiden, että ”jos tämä on tämmöistä yökylän jälkeen, niin se kohta loppuu!” Ja me taidamme kaikki tietää, että ei sitten kuitenkaan. Tepsii silti, tämä yhteinen, toistuva, turvallinen näytelmä.

Eilen saatiin siis yhtäkkinen vapaailta aikuisten kesken.  Derbytreenit oli peruttu, ihan juuri sopivasti, joten kävimme murun kanssa katselemaan leffatarjontaa. No ei täällä mennä elokuviin enää yhdeksältä. Tarjolla oli yksi pätkä, joka ei kiinnostanut pätkääkään. Noina hetkinä myönnän kaipaavani Helsinkiin. Kävimme syömässä ja löhösimme katsomassa loppuun House of Cardsin. Jäätelöimme. Oli tosi hyvä sekin.

Ja nyt on tämä hyvä aamu. Pimut vielä poissa ja muru ajeli kavereiden luo pelaamaan. Ihanaa olla täällä yksin. Tosi harvinaista herkkua. On vähän duuneja tehtävänä, mutta siirrän ne huomiselle. Vetoan vaikka naistenpäivään. Keskityn kivuuksiin.

Haaveilen tosi arkisista asioista. Lattian pesemisestä (siitä ei koskaan haaveile silloin, kun on paljon hommaa ja pinna vieterillä), puntilla käymisestä (saan tästä jutusta taas viimeinkin kiinni!), kävelystä tuolla ihmeellisessä kirkkaudessa (aurinkolasit! Huutaa migreenin haamu). Sen leffapuutteen meinasin paikata myös. Josko vähän jo painuisi kesätunnelmiin puutarhadokkarin parissa? Olisikohan se pimuista kuolettavan tylsää vai ihan kivaa? Kyllä ne varmaan saa mukaan lietsottua. Kaupungin paras irtokarkkivalikoima kuitenkin.

Vähän meinasin viherpeukaloidakin. Olen alkanut tosissani haaveilla pihan laittamisesta. Nyt siellä on tosi rönttöistä ja ruskeaa, mutta ihana se sitten taas on, kun sinne kunnolla päästään. Jokavuotinen himo kasvihuonetta tai kesäkeittiöstä kohtaan roihuaa jo kunnolla. On vanhoja ikkunanpokia tähteellä rempoista. Niistä saisi ehkä kivan kasattua.

Työn puolesta tehtävät yrttipuuhat lietsovat roihua. On kiva katsoa kun joku uusi kasvaa. Vihreässä on kaikki voima. Pikkuisena taimena hankitut minttu, basilika ja muut alkavat olla jo isollaan. Tänään oli ensimmäinen lehtisalaatinsiemen puskenut huteran, hailakan törröttimen esiin.

yrtit tosi hyvä

Luulen, että laitan jotakin yrttiöljyä tekeytymään. Ja treenaan sen lehtikaalipeston, josta huhuja kuuluu.


2 thoughts on “Lepertelylauantai

  1. Kissa herätti 7.30 mutta aamiaisen jälkeen nukuttiin yhdessä kolmen tunnin lisäunet. Aiiiiettä oli onnellinen olo sen jälkeen! Toka herätys oli jopa fyysisesti paljon helpompi ja kivuttomampi kuin eka!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s