Sano se aakkosin

Tämmöinen kiertävä aakkoshaaste sunnuntain iloksi. Pistän haasteen eteenpäin kaikille halukkaille.

A – Arki. Oma koti ja perhe. Sohva ja tee. Sujuvat duunit. Ihan tavalliset päivät. Peruspalikat paikallaan ilman turhaa höntimistä.
B – joukkue. Pinnalla mielessä, koska viime perjantaina ähellettiin Helsinki roller derbyn historian ekat b-jengin tryoutsit. Niiden perusteella kootaan uusi uljas Queen B’s, jonka riveissä tietysti ihan hirmuisesti toivon olevani. Jännittää!
C – kasetti. HRD:n uusin joukkue, jollaisesta oli pitkään puhe ja joka viimein konkretisoitui hilpeäksi joukoksi. Virkeää, hyväntuulista, eteenpäin pyrkivää uutta luistelijaa pullollaan oleva porukka, jonka kanssa on mahtavan kivaa touhuta.
D – Derby. Självklart. Laji, johon rakastuin heti ja jonka äärellä olen oppinut itsestäni henkisesti ja fyysisesti jättimäiset määrät. Juttu, jonka parista olen löytänyt klaanini, ne tyypit joita kaipasin vaikken tiennyt vielä olevan olemassakaan.
E – Elämänilo ja -jano. Ei puutu. Tulvii ja läikkyy yli. Ihan rehellinen, puhdas ja syvä jokapäiväinen onni sitä, etten kuollut helmikuun 2013 auto-onnettomuudessa.
F – Facebook-ähky. Onhan se nyt tähän laitettava. Kolme viikkoa sitten iskenyt nopea, totaalinen väsähdys ja siitä seurannut irtiotto, joka on avannut enemmän ajatuksia kuin olisin ollenkaan aavistanut. Yksi parhaita päätöksiä.
G – Granaattiomena. Opin viimeinkin (katsoin oikein videosta, jonka lapseni esitteli mulle) miten tämä aiemmin merkittävästi vituttanut hedelmä avataan parhaiten, ja sen jälkeen niitä onkin syöty joka päivä.
H – Hyväksyntä. Kyllä te tiedätte.
I – Ilo. Juttu, jota ei pidä ottaa yhtään itsestäänselvyytenä. Juttu, jonka eteen pitää täällä mutapainissa välillä nähdä kunnolla vaivaa. Näkövinkkeli, jonka haluan ja päätän valita.
J – Johannes. Forever and always. 21 vuotta syvää rakkautta.
K – Kontakti. Suora, rehti ja vilpitön oleminen ilman koukeroita ja pelejä. Myös kontakti urheiluterminä. En koskaan ennen derbyä ajatellut olevani kontaktilajihenkilö. Nyt tiedän, miten rakastan kunnolla ryskyttää.
L – Luottamus. Pelottava, elintärkeä, huima juttu. Itseen ja toiseen. Siihen, että elämä kantaa. Päivittäinen uskallusharjoitus. Kanttihommia.
M – Matka. Tiedossa on kevään ja alkukesän varrelle pitkästä aikaa ihania pitempiä ja lyhempiä reissuja. Isoimpana ihanana piiiiitkä Portugalin loma. Huomenna lyhemmin vesille.
N – Nauru. Pitävin liima ihmisten välillä.
O – Onni. Mulla on, paljon.
P – Paino. Mulla on, paljon. Pitää pudottaa. Ilman sen isompaa dramatiikkaa. Onnettomuustuhojen raivaaminen on virallisesti alkanut.
Q – Quinoa. Tykkään paljon. Paitsi luomusta, joka menee jostain syystä aina ankeaksi mössöksi.
R – Ruoka. Työ ja huvi. Ihan uusi ruuanlaiton ilo, luovuus ja kekseliäisyys on löytynyt tämän vuoden ja uuden työn myötä. Myös iso vapaa-ajan ilo, etenkin jos saa pöydän täyteen vieraita.
S – Skype. Hauskoja ja olennaisia arjen jakamisen hetkiä.
T – Tasapaino. Jatkuvaa hakemista. Tietoista pyrintöä. Premmin ja huonommin onnistuvaa uudelleen aloittamista aina vaan. Juuri nyt taas paremmin läsnä kuin aikoihin.
U – Uimahalli. Turhautumisen ja rauhoittumisen paikka. Ikuiset vesijuoksukerrat. Elinkautinen suhde, joka on käännettävä hyvän puolelle silloinkin, kun ei sitten millään meinaa. Tyyneyden ja kivuttomuuden tila. Parhaimmillaan ilon ja yhdessätekemisen juttuja, tai oma rauhallinen hetki äänikirjan (ja sadan mummelin) kanssa.
V – Voima. Olen nyt tosi vahva, ja nautin siitä paljon.
W – WC. Mitä voin sanoa, inhoan vessahätää. Se tulee minulle usein. Vessa on ystävä.
X – Xylitol (joka kyllä rehellisyyden nimissä on suomeksi ksylitoli). Ainut sokerialkoholi, jonka kanssa pärjään ilman pahoja pakkivaivoja.
Y – Ystävyys. Paras peili. Ihana, vaativa, tärkeä, herkkä ja opettavainen alue.
Z – Zoomaaminen. Kohdentamisen tärkeys. Aika haastava kirjain. Aika haastava laji.
Å – Åsikt. Enligt min åsikt är Svenska ett helt snyggt språk. Opiskelijavaihdon tarjoama tajuaminen. Kirjallinen kauneus ja suutuntuma.
Ä – Äitiys. Syvin, haastavin, palkitsevin ja opettavaisin polku. Tarjoilee jatkuvasti hienoja, huimia, hauskoja, hirveitä ja yllätyksellisiä käänteitä.
Ö – Öiset höpinät. Käviskö se sanaksi? Uniset hassuttelut yökylässä. Pehmeitä, hyviä hetkiä kaikki kulissit alhaalla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s