Reissun päälle, ja kerralla kunnolla

Ostin eilen reissuja. Olen niistä tosi innoissani. Hassua, että kun ei vähään aikaan ole suunnannut mihinkään pidemmälle (Turkua ja risteilyretkeä ei lasketa) niin nyt tulikin mahdolliseksi varata saman tunnin sisällä kaksi.

Lähdemme perheen kanssa kesällä Portugaliin melkein kolmeksi viikoksi. Saamme Lissabonissa käyttöön sukulaisen asunnon ja auton, enkä malta odottaa kaikkia niitä meriherkkuja ja ihanuuksia, joita paikka tarjoilee. Olen käynyt Portugalissa muutamia kertoja, ensin lapsena aurinkolomailemassa, ja sittemmin kahdesti sukuloimassa. Edelliskerrasta on kuitenkin kulunut jo useampi vuosi. Ihana maa se on. Aurinkoa, merta, historiaa, luontoa, äyriäisiä ja vihreää viiniä!

On ihan huippuihana ajatus päästä myös muhimaan nelistään perheen kesken noin pitkäksi ajaksi putkeen ilman mitään ulkopuolisia keskeytyksiä. Tällaisesta on haaveiltu noista Norjan ja Lofoottien reissuista asti (joita olette muuten käyneet uutterasti nostamassa juttuarkistosta esiin lähes päivittäin. Joku selvästi suunnittelee reissua niille main. Suosittelen jättimäisen pontevasti!). Erityisen kivaa on lähteä siksi, etten viime kesänä ollut vielä selän kanssa pitempien reissujen tekijä ollenkaan, mutta nyt pärjään hienosti. On huippuhyvä fiilis, että saimme viimein haaveillut lennot hankittua, eikä reissua estä enää mikään!

Toisen matkan varasin ihan vain yksin itselleni. Se suuntaa opiskelijavaihdossa olevan ystäväni luokse Dubliniin. Olen mouhottanut virtuaalielämän ulkopuolisten kohtaamisten tärkeydestä nyt kolme viikkoa. Sanoista tekoihin siis, ja paikan päälle höpöttelemään!

Olen reissusta melkoisen innoissani monestakin syystä. Tietysti siksi, että on superkivaa päästä viettämään naamatusten aikaa rakkaan ystävän kanssa ja näkemään ne maisemat, joista on tässä kuluneen talven ja kevään aikana kuullut paljon, mutta myös siksi, että omat juureni ovat isoäitini kautta Irlannissa, ja olen ollut valtavassa kaipuussa niille suunnin jo todella pitkään. Olen viimeksi päässyt käymään siellä liki 15 vuotta sitten, kun Naana vielä asui siellä.

Aikanaan reissasimme sinne paljonkin. 12-vuotiaana vietin itsekseni Naanan luona 3 kuukautta kielikylpemässä. Minulla on lapsuuden ja nuoruuden reissuilta todella vahvoja väri-, haju- ja kuvamuistoja, ja on ihanaa päästä niitä verestämään. Nyt jo ystävän lähettämiä kuvia katsellessa on vilistänyt semmoinen muistonauha silmissä.

Meinaan ehdottomasti käydä katsastamassa ainakin, miltä Dublinin eläintarha näyttää nyt, kun edellisestä vierailusta on kulunut 25 vuotta. Olin siellä käydessäni tyttäreni ikäinen, ja mieleen on painunut  satumaisia kuvia orangeista ja kirahveista. Täytyy tarkistaa onko paikka yhtä maaginen nyt. Vahvat mielikuvat liittyvät myös kiviaitoihin, vihreisiin niittyihin, vuoriin, mereen, meduusoihin hiekassa, renkaan muotoisiin Polo-minttuihin, sateen ja tihkun tuntuun ja sellaiseen kivihiilen tuoksuun ilmassa. Jännä, millaiset asiat painuvatkin mieleen.

Tämä tulee olemaan eka matkani yksin pitkiin aikohin. En ole ollenkaan lentomatkailun ystävä, pelkään sitä melkoisesti. Olen viimeksi matkustanut yksin Ruotsiin omaan opiskelijavaihtooni 20-vuotiaana, ja pari vuotta sitä ennen Nepaliin oikein pidemmän kaavan kautta. Perheen kanssa ja erilaisissa peli- ja työporukoissa olen lennellyt tässä välissä tietysti moneenkin otteeseen. Nyt reissaan itsekseni, ja aion suhtautua asiaan seikkailuna. Lentelyä onkin luvassa tuplana, koska kuljen menomatkalla Ruotsin ja paluumatkalla Norjan välilaskujen kautta. Ollakseen niinkin lähellä, on Irlantiin yllättävän pitkä rupeama reissuta. Samassa ajassa suhauttaisi pitkälle etelään.

Olen innoissani reissuista myös siksi, että olen tehnyt joulusta asti rajusti duunia ilman isompia pausseja, ja tuollainen kolmen yön reissu ihan eri ympyröissä lataa päähän uusia ideoita aivan omalla tavallaan, saatika sitten kesän pidempi täydellinen irroittautuminen. Jonkin verran pitää toki paiskoa urakalla hommia kasaan, että nämä retket ovat mahdolliset töiden häiriintymättä tehdä, mutta ilokseen sitä huhkii, kun on palkinto näkyvissä. Erittäin, erittäin kivaaaaaa!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s