Voisipa sanoa suoraan – eli paskaa palautetta

Tiedättekö sen fiiliksen, kun kohtaa ärhentelijän, ja vasta vähän aikaa kohtaamisen jälkeen päässä alkaa raksuttaa tuhat napakkaa sanottavaa takaisin?

Sain tässä hiljan (onneksi hyvin harvinaisen) suoran ja töykäen ripityksen eräältä haastattelemaltani yrittäjältä. Hän oli saanut tekemäni jutun julkaisun jälkeen yhden negatiivisen lukijakommentin, ja halusi purkaa pahaa mieltään minuun. Olenhan toimittaja, ja siksi lähtökohtaisesti mulkku.

Olin vähän hämilläni. Jokainen tietää, kuinka helposti mikä tahansa hyväkin juttu nostattaa myös pienen määrän ikävää palautetta. Netiijuttu nyt varsinkin. Ihmiset ovat sellaisia. Jutun aiheena oleva firma voisi työkseen pelastaa sodan runtelemia, raajattomia HIV-orpokeskosia, ja joku yksittäinen lukija keksisi  huomauttaa, että raunioista torsoja raijaava pelastushenkilö on hänen mielestään ruma. Niin se vain menee. 

Mutta tätä jututettavaa harmitti. Hän antoi kuulua. Hän oli oikein töykeä ja kurja ja henkilökohtaisuuksiin menevä. Hän sivuutti tyystin sen faktan, että yhtä kurjaa kommennttia kohti juttu tarjosi hänen paikalleen 30 000 lukijan ilmaisen mainostilan.

Minä jouduin tietysti puremaan kieltä, koska vastauksessani edustan myös firmaa, jolle työskentelen. En voinut päästää koko PMS-raivoani valloilleen. Ani the siviilihenkilö otti kunnolla kipinää. Ani the ammattilainen muotoili pakon sanelemana sivistyneemmin. 

Totesin kyllä vastauksessani ystävällisen napakasti, että olisi voinut olla hyväksi olla itse sovitusti paikalla juttua tehdessä (jota yrittäjä ei viitsinyt tehdä)  ja että pahastuneen lukijan palautteessa mainitut epäkohdat eivät olleet mitään, mille itse olisin voinut mitään juttua tehdäessäni (vaan ihan totta ja yrityksen itse hoidettavia ongelmia). Ja että tein jutun hyvässä tarkoituksessa, hyvässä hengessä, haastateltavaa nostaen ja kunnioittaen, kuten olen pitänyt kunnia-asianani tehdä koko 13 vuotta kestäneen toimittajanurani aikana. Ja että pahoittelen ja harmi ja voi että. BLÄÄÄH!

Se, mitä olisin halunnut sanoa, oli melko painokelvotonta. Onneksi omassa blogissa saa painaa sellaistakin. Olisin halunnut sanoa, että haistappa sinä kiittämätön ja käyttäytymiskyvytön mulkku paska. Ja että tavallaan on hyvin raikasta, että yrittäjä välittää noin jumalattoman vähän lehdistösuhteista. Ja että btw, tuotteesi oli koekäytössä huono. Ja että oletko nyt ihan oikeasti tosissasi liikkeellä?

Mutta sehän olisi ollut asiatonta, eikö vain?

 

 

 

 


2 thoughts on “Voisipa sanoa suoraan – eli paskaa palautetta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s