Irlantiseikkailu 2014: osa 3

Kolmas reissupäivä oli pyhitetty superturreilulle. Halusin rohmuta samalle päivälle mahdollisimman monta nähtävyyttä ja myös duunihommien kannalta kiinnostavaa juttua.

Ehkä paras rohmuamismenetelmä on hommata lippu on-off -turistibussikierrokselle, joka kiertelee päivän aikana pitkää reittiä kaikkien päänähtävyyksien välillä. Kyytiin ja kyydistä saa hypätä missä vain kohdassa. Sää suosi taas matkaajaa melkoisesti, ja kaksikerroksisen bussin kattamattomassa yläkerroksessa oli hauska katsella vilinää.

Ensimmäiseksi bussi suuntasi Trinity collegen alueelle. Jättimäinen alue kuhisi opiskelijoita.

trinity pallo Koulurakennuksia ympäröivät viheralueet olivat huikean näköisiä kukkivine pensaineen! Kevät on täällä ison pykälän Suomea pidemmällä.

kukkapuu

kukkia

Trinity collegen kuuluisa kirjasto oli varmasti kaunein koskaan näkemäni, ja opastettu kierros kuuluisan ikivanhan Book of Kellsin historiaan ehdottomasti jonotusajan arvoinen.

 

IMG_0334

IMG_0342

IMG_0406

IMG_0348

Matka jatkui kaupungin halki kohti Guinnessin panimoaluetta. St.Stephen’s green -puisto ja valtava St.Patrick’s cathedral olivat hienoja, vaikka vain kyydistä vauhdissa ihailtuinakin. Ihan jo pelkän kaupunkielämän seuraaminenkin oli tosi kivaa.

Guinnessin panimo oli jättimäinen! Pitkän kiertelyn aikana sai tutustua kiehtovaan historiaan (perhe on ollut melkoinen suurvaikuttaja kaupungissa. Panimo työllisti ennen automatiikan kehittymistä 10 000 ihmistä!) ja oluen valmistukseen varsin yksityiskohtaisesti. Kierroksen aikana opeteltiin maistelemaan maun eri vivahteita ja lopuksi kaatamaan oikeaoppinen tuopillinen.

IMG_4678

IMG_0389IMG_0390

Paikka oli melkoinen haaste korkeanpaikankammoiselle. Avoimet liukuportaat kuljettivat valtavan viisikerroksisen näyttelytilan läpi. Tuijottelin kattoon.
Paikka oli melkoinen haaste korkeanpaikankammoiselle. Avoimet liukuportaat kuljettivat valtavan viisikerroksisen näyttelytilan läpi. Tuijottelin kattoon.

guinessilla

Olen aina inhonnut olutta. Vasta ehkä noin vuoden verran olen tietoisesti alkanut maistella niitä, ja tajunnut lajin hienouksia. Olen aina hahmottanut kaiken oluen siksi taskuväljäksi muovituoppikuseksi, mutta olenpahan ollut väärässä! Kun alkaa tutustua asiaan perusteellisemmin ja alkaa erottaa valmistuksen eri vaiheiden merkityksiä lopputuloksessa, on kyseessä ihan eri juoma. Panimoreissu oli tästä vinkkelistä tosi kiinnostava, ja koko Irlannin matka tietysti varsin melkoista maistelun riemua. Irlantilainen olut on erinomaista.

Seuraava kohde oli jotain ihan muuta. Tunnin opastettu kierros vankilamuseo Kilmainham Gaolissa oli ehkäpä vaikuttavin koskaan kokemani. Mahtavan hyvä opas sai kierroksen aikana katettua huikean määrän Irlannin melkoisen myrskyisää historiaa. 

IMG_4800

IMG_4779

Tuonne kannattaa ihan ehdottomasti mennä, jos koskaan liikkuu Dublinissa!

Vielä oli tovi aikaa kierrellä bussilla ennen illan konserttia. Reitti kulki halki jättimäisen Phoenix-puiston, ohi Dublinin eläintarhan (jossa en nyt ehtinyt käydä, vaikka ennalta suunnittelinkin nostalgiaretkeä lapsuuden mieleenpainuville paikoille). Niitä kuuluisia peuroja ei bussista tällä kertaa näkynyt, mutta ihan huikean hienoa maisemaa sitäkin enemmän.

phoenix

phoenix2

phoenix3

phoenix 4

Bussista ratikkaan ja ratikalla himpsuun. Olipahan melkoinen kiertue! Vielä jäi tosi paljon katseltavaakin toisen reissun tehtävälistalle. Älyttömän kiinnostava ja kiva kaupunkipäivä!

Hetken himpsuoleilun ja tankkauksen jälkeen suuntasimme sitten iltarientoihin. Ensin oli ohjelmassa päivän teeman mukaista elintarviketta.

Paikalliset pikkupubit ovat kyllä sellaisia, joita tänne meillekin kaipailisi. Ei niin, että niissä tulisi tämmöisen reissuelämän tahdilla koskaan joka ilta istuttua, mutta mukavia olohuonepaikkoja ovat.

IMG_4831

Sitten keikkahommiin. Dublinissa soitti australialainen John Butler Trio, jonka loppuunmyydyn perjantaikeikan lisäksi oli saatu lisäkeikka sopivasti torstaille. Saimme liput ja hippasimme illan Vicar Streetin salissa. Paikka vetää noin 1500 henkeä, ja kunnolla porukkaa paikalla näytti olevankin. Törkeän hyvä keikka! Ihan uusi, erinomainen tuttavuus. Menee jatkossakin kuunteluun.

john buttler trio

 

Oli melko absurdi fiilis siellä seassa. Joku tunne maapallon pienuudesta, elämän hauskuudesta, mistä lienee yleisestä kosmisesta mukavuudesta taas kerran. Lentämisen kannattamisesta hyvien juttujen tähden. Täällä sitä ollaan, tämän tyypin kanssa, keskellä tällaista sitten tällä kertaa. Onpahan kaikenmoista ollutkin.

Keikalta jatkoimme vielä treffaamaan muita kämppiksiä ja Dublinin derbytyyppejä heidän kantapaikkaansa. Irlantilainen olut on erinomaista. Kämpille lopulta päästyä höpöttelimme kohtuullisen relaksoituneissa tiloissa ja tarpeeseen tulevan pötköttelyn hengessä hyvän pätkän yöhön.

Uni tuli täpötäyden kivuuspäivän päätteeksi Lucy-koiran kyljessä taas mainiosti.

 

 

 


4 thoughts on “Irlantiseikkailu 2014: osa 3

  1. Tykkään kovasti lukea matkapostauksia ja katsella kuvia! Ja joo, mäkin vieroin olutta yli kolmekymppiseksi, eihän Suomessa ollut edes juuri tarjontaa muuta kuin koffia ja lapanderia. Mutta kun tarjonta kasvoi, tuli kunnon merkkejäkin saataville – ja nythän niitä on kymmeniä rafloissa ja Alkossa. Ehdottomasti huippujuttuja seassa. Ite tykään erityisesti tummista, mutta kesällä maistuu joskus vaaleakin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s