Irlantiseikkailu 2014: osa 4

Viimeinen reissupäivä ei ihmeellisiä Irlanti-iloja enää ehtinyt tarjoilla. Heräilyn jälkeen istuttiin jo pieneksi perinteeksi muodostuneen uppomuna-aamupalan äärellä höpisemässä vikat höpinät, ja sitten olikin aika laitella kamat kasaan.

Kuljin lentolaukun ja ison matkalaukun kanssa, koska toimin kuriirina ystävän kampsuille. Pakkasimme häneltä sellaisia vermeitä Suomeen kuskattavaksi, joille ei enää vikan kuukauden aikana olisi ihmeemmin siellä käyttöä.

Taksimatka kentälle tarjoili yllättävän intensiivisen keskustelun kuskin kanssa. Hän kyseli, mitä olin reissun aikana nähnyt, ja – ei täysin ennalta-arvaamattomasti – jäi kiinni vankilavierailuuni. Kävi ilmi, että koko hänen perheensä oli istunut tuomioita vuosien saatossa. Mieheltä oli mm. evätty pääsy USA:an sukuloimaan lastensa luona.

Kotimatkan lennot sisälsivät nelituntisen välilaskun Oslossa, ja kotiin pääsin vasta puolen yön pintaan. Melkoisen väsyttävää reissuamista, mutta lennot sujuivat yllättävän kivuttomasti nukkuessa pois väsymystä.

IMG_4836

Ihana matka. Lyhyt toki, mutta paljon ehdittiinkin. Oli kiva nähdä, millaista elämää ystävä siellä elellee, ja muistella omiakin lapsuuden reissuja isoäidin tykö.

Kotiin asettuminen on vienyt muutamia päiviä. Ei oikein meinaa löytyä arkivaihdetta. Olisi vielä oikein mieluusti siellä Barry’s teetä litkimässä, elämästä höpisemässä, Lucy-koiraa rapsuttamassa ja erinomaisia oluita maistelemassa.

Pakko on päästä perheenkin kanssa Irlantia koluamaan lähivuosina. Mentävä sinne pohjoisenkin puolelle, isoäidin seuduille muisteloimaan. Joskus sitten, kun sen hetki tulee.

Nyt pitää suuntautua Suomihommiin. Löytää työvaihde ja arkiasenne. Yhden naisen sielunturvajoukkokin sentään onneksi palailee Suomeen jo kuukauden päästä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s