Miniloma viime metreillä

Loma alkaa kahden päivän päästä! Iiiiik ja käääk! Viisi viikkoa joutilaisuutta odottaa.

Olen nakuttanut konetta, juossut keikoilla, puhunut, kuunnellut, kuvannut, muokannut ja säätänyt melko tappavalla tahdilla tässä kahden kuukauden täyspäivätöitä yhden kuun sisään. Onneksi tuli mahis pieneen hengityshetkeen vielä ennen loppurynnistystä.

Olen nähnyt töistä jo untakin, ja viikonlopunvietot on saanut unohtaa. Oikein erinomaisen mielelläni siis otin tähän keskelle viikkoa yökylään reissun päältä juuri Suomeen palanneen ystäväni. Oli mainio syy lykätä läppäri hetkeksi sivuun ja olla lunkimmin.

Vuorokaudessakin voi näemmä virkistyä ja ladata akkuja varsin hyvin. Reseptiksi riitti punttisreissu, metsälenkki naku-uinnilla, pitkä ihana sauna ja monta tuntia hiton vaikean palapelin äärellä.

Olen pöljänä palapeleihin. Tykkään aika vaikeista, ja teen yleensä 1000 tai 1500 palan juttuja. Menen sellaiseen maaniseen transsiin, jossa palojen äärestä on melkein mahdoton nousta, jos kuva on kesken.

Kyläläinen toi tuliaisksi 1000 palan palapelin, joka osoittautui vaikeimmaksi koskaan tekemäkseni, ihan heittämällä. Jotain ehkä havainnollistaa kuva, joka esittää palapeliä neljän (!) tunnin uurastamisen jälkeen.

IMG_6658

NAURETTAVAA!

Hommaa jatkettiin tänään vielä suurella kiihkolla. Hahmottui sentään yksi isompi kuvio, vaikka naurettavan vähän vasta sekin on aikaan nähden. Tulen tekemään tätä varmaan koko loppu kesän! Mutta eikö se just ole palapeleissä parasta, se prosessi, eikä määränpää?

Tänään iltasella tartuin taas härkää sarvista, ja naputtelin loppuja hommia kasaan ihan uudella jaksamisella. Hirmu hyvää tuollainen hetken hengähdys tekee, ja just siihen väliin, jolloin ajattelee ettei ehdi.

Huomenna menen vielä vikalle juttukeikalle, kirjoitan ja muokkaan sen kuvat, laitan kuntoon pari reseptijuttua ja muuta ajastusta loman ajaksi ja sitten on se paras hetki, kun saa laittaa s-postiin lomaviestin.

Seuraava sovittu duunihomma on lehtihaastis vähän heinäkuun puolivälin jälkeen. Sinne on ihanan pitkä aika!


One thought on “Miniloma viime metreillä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s