Portugaliseikkailu 2014 – päivä 2

Ensimmäistä kokonaista reissupäivää vietettiin vaatekaupoilla. Matkalaukuista ei kuulunut yhäkään mitään, ja olo alkoi olla tosi tuskallinen lämpötilojen kohotessa lähelle neljääkymppiä.

Aika ihanaa oli silti herätä uudessa paikassa kaikkiin uusiin juttuihin. Vähän murukahvia naamaan näissä makuuhuonenäkymissä.

IMG_6987

Ihan meidän kotimme lähelle oli hyväksi onneksemme levittäytynyt jättimäinen kirpputori (joka la ja ti, kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa, jos täällä päin liikkuu!) ja sieltä haalittiin puolelle joukkuetta haaremihousua, mekkoa ja muuta hellevarustusta perus turreilun henkeen.

IMG_7001

Kirppisalue oli jättimäinen ja kojuja helposti toista sataa. Oli uutta ja vanhaa, kampetta ja vaatetta, ihan kaikkea mahdollista. Jopa perheen japani-intoilijalle löytyi mangaan erikoistunut puoti. Minua naurattivat eniten supersankarisarjikset portugalinkielisinä.

IMG_7008

Mitä kirppikseltä ei löytynyt, haalittiin uudemmasta keskustasta Baixan ostosalueelta. Siellä oli melkoinen kuhina. Kävelykatuja, katutaiteilijoita ja yllättäen aika innokas kattaus huumekauppiaitakin (vuonna 2001 huumeiden käyttö ja hallussapito omaan käyttöön dekriminalisoitiin, ja se näkyy katukuvassa jonkin verran, ei mitenkään kovasti häiritsevästi kuitenkaan).

Pikakatselmoimme siinä samalla ensivaikutelman keskustan arkkitehtoonisista nähtävyyksistä. Omaan silmääni koko paikka on kyllä yhtä arkkitehtoonista ilotulitusta ihanine, melko övereine pastellinvärisine taloineen!

IMG_7041

 

IMG_7040

On hassua kuljeksia kapoista kujaa, kääntää sattumalta päätä, ja kas kehveliä, katedraali!

IMG_6991

Kotiin päästyämme olimme tyytyväisiä, hikisiä turistinassikoita uusien kuteinemme. Ehkä pikkuisen innoissamme myös.

IMG_7021

 

 


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s