Portugaliseikkailu 2014 – päivä 3

Kolmantena reissupäivänä odottelimme yhä matkatavaroiden saapumista, mutta emme malttaneet pysyä passissa kotikulmilla. Käytössämme oli reissun ajan auto, joten liikuminen oli tosi helppoa.

(Myös julkiset ovat täällä todella helppoja, hyviä ja halpoja. Ratikka, metro, bussit, juna, taksit ja tuktukit risteilevät kaupunkia ja kauemmaskin tiheään. Kuuluisin ratikkalinja on keltainen 28, josta tulee enempi myöhemmin. Tässä todettakoot, että takseissa on mittarit ja yli 10 e emme päässeet kertaakaan. Perustaksa on alkuhinnan (n. 3,50 e) päälle 2-3 e. Bussiin, ratikkaan ja metroon saa ladattua kokopäivän kortteja hintaan 6 e (metroasemilta) ja muuten niiden liput ovat 2-3 e välistä. Halpaa ja helppoa.)

Juuri, kun olimme startanneet pois kaupungista, soi puhelin ja ilmoitettiin matkalaukkujen löytyneen. Emme halunneet lähteä takaisin, joten sovimme hakevamme ne itse illalla kentältä.

Suuntanamme oli Cascaisin ja Sintran seutu. Siellä on rantoja silmän kantamattomiin ja lisäksi hienoja nähtävyyksiä. Ihan ensiksi menimme Penan palatsiin (Palácio da Pena) ja sen upeaa puutarhaa kolumaan. Melkoinen imelyyden huipentuma!

IMG_7067

IMG_7112

Ympäröivä puutarha oli ihan upea tuoksuvine yrttipuutarhoineen ja lampineen! Siellä saa kulumaan monta tuntia, ja pääsee seikkailemaan vaikka köysiradalla tai hevoskyydilläkin, jos huvittaa. Me tyydyimme käyskentelemään omine nokkinemme nuuhkimassa ja ihastelemassa.

IMG_7056

Laventelia, rosmariinia, timjamia ja mitä kaikkea! Tuoksuivat helteessä huumaavilta.

IMG_7051

Ajelimme rantaa kohti, ja poikkesimme Euroopan (mannermaan) läntisemmässä kohdassa Cabo da Rocassa. Oli aavaa ulappaa ja komeita kallioita! (Jos käytte, niin ÄLKÄÄ käykö siellä sijaitsevassa ravintolassa. Kalapuikkoja hintaan 10 e…)

IMG_7087

Rannalla oli komea tuuli ja melkoisen jykevät aallot! Paikallinen surffikoulukin joutui välillä pitämään taukoa. Varsinaisesta uimisesta ei siis voinut puhua, mutta oli hauska melskata aalloissa ja lököillä rannalla lukemassa ja tankkaamassa aurinkoa. Kitesurffaajat olivat hauskoja katseltavia. Ihme, etteivät solmiutuneet siimoihinsa siinä tuulessa! 

IMG_7114

Pitkän päivän päätteeksi ajelimme takaisin Lissaboniin ja lentokentälle lunastamaan maailmalla retkeilleitä kamppeitamme.  Nythän niitä ei oikeastaan enää niin kaivattukaan, kun oli hankittuna uusia tilalle. Mutta tulivatpa ainakin kirjat. Niitä imuroinkin reissun aikana ison pinon!

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s