Portugaliseikkailu 2014 – päivä 4

Neljänteen matkapäivään ympättiin merielämää ja katufestareita. Aamun aluksi hurautimme metrolla vähän syrjemmälle keskustasta, maailmannäyttelyalueelle.

Siellä oli ensin spontaanisti hokattu todella kökkö ja kallis dinosaurusnäyttely (hyvä esimerkki melkoisesta vaihtelusta museoiden ja näyttelyiden tasossa) ja sitten päivän pääjuttu, aivan järkyttävän hieno Ocenario. Tämä on yksi vahvimmista suosituksistani kaupunkiin matkaajille. Ihan huikean hieno!

IMG_7152

IMG_7140

IMG_7221

IMG_7215

Jättimäistä akvaariota ihmetellessä meni tunti jos toinenkin. Ihana paikka, jonne on laiteltu sinne tänne hämäriä soppia ihan vain ajan viettämistä ja rauhallista ihastelua varten. Kerta kaikkiaan upea! Sattui vielä olemaan väliaikainen näyttely suosikkieläimistäni kilppareista ❤

Kun suorimme lopulta takaisin omille kulmille, oli meneillään täydet hulinat. Kaupunki vietti vuosittaista sardiinijuhlaansa, Santo Antonion päivän aattoa. Kaduilla oli satoja kojuja ruokaa ja juomaa vähän ravintolapäivän henkeen. Musa soi ja joka paikassa tuoksui ihana hiiligrillin ja käristyvän lihan ja kalan, sekä makeiden leivonnaisten tuoksu.

KAIKKI ihmiset olivat ulkona ja hyvällä tuulella.

IMG_7227

IMG_7301

IMG_7277

Juhlaan liittyy myös aina suuri paraati yhtä kaupunkin pääkatua pitkin. Sen aikana eri kaupunginosat kisaavat asuista ja erilaisista tanssi- ja lauluohjelmista ensin tuomariston edessä, ja sitten kaiken kansan edessä marssien. Oli jos jonkinlaista viritystä!

Olemme kerran aiemminkin sattuneet samaan aikaan kaupunkiin. On kyllä hyväntuulinen ja kiva juhla. Homaa leimaa iloisuus ja lunkius. Ei mitään vappuisaa känniörvellystä ollenkaan. Mukana olivat mummut ja vaarit ja nuoret ja vauvat ja teinit ja keski-ikäiset ja ihan kaikki.

Koko kaupunki oli juhlan ansiosta koko loppureissumme koristeltu silkkipaperein.

IMG_7218

IMG_7457Paikalliset viettivät juhlan jälkeen pitkää viikonloppua vapaalla, ja sardiinikojut ja musiikit viipyilivät kujilla koko sen ajan. Seuraavana päivänä huomasimme, että emme olleet ihan ainokaiset, jotka saivat päähänsä lähteä sunnuntaihommille rantaan…

 


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s