Portugaliseikkailu 2014 – päivät 7 ja 8

Ekan viikon tullessa täyteen murulle iski reissuflunssa, ja minä ja pimut hengailimme kaupunkihommissa kolmisin.

Selkäni oli jo muutaman päivän alkanut kiukutella liikkumaan. Vaikka kävelyä mäkisessä maastossa tulikin päivittäin 3-4 tuntia, niin uusi sänky ja se kova maasto vaativat kunnon treeniä tasapainottamaan tilannetta. Googlailin aamutuumikseni punttiksen ja hommasin itseni sinne bodaamaan paikallisten, helvetin melkoisen hyvännäköisten miesten sekaan. Punttisturismista tuli heti uusi lempilajini, ja viihdyinkin salilla reissun aikana useammankin kerran. Niistä riemuista enempi täällä.

Sitten nappasimme Lissabonin kuuluisan ratikan nro 8, joka on sekä älyttömän söötti, myös ihan älyttömän hyvä reitiltään. Se kiertää kahdeksikon kukkuloita ylös ja alas, ja sen kyydistä näkee tosi hyvin seutuja. Lippu maksaa alle 3 e ja sillä saa vetäistä päättärille asti. Paluumatkalle tarvitaan uusi lippu.

 

IMG_7522

 

Ihastelimme äklösöpöjä taloja ja kävimme kunnon shopautuksella keskustassa. Oli hyvät kesä-alet meneillään.

IMG_7525

Loppupäivän lötköttelimme vain kotosalla lueskelemassa ja pelailemassa korttia. Ihanaa vain olla!

Kahdeksas päivä sujui aika samoissa merkeissä. Johku voi jo paremmin, joten otimme saman ratikan ja ajelimme päättärille asti. Sieltä löytyi hieno tuomiokirkko ja jättimäinen puutarha ihasteltavaksi. Vaeltelimme puiden katveessa ja poikkesimme kahvittelemassa.

IMG_7551

 

IMG_7550

 

Käveleskelimme kaikessa rauhassa takaisin keskustaan ja kotia kohti. Kaupungilla vaellellessa, jalan tai ratikassa, ei kyllä lopu katseleminen kesken. Talot ovat ihan älyttömän kauniita ja siellä täällä on isompia tai pienempiä puistoja hengailtavaksi. Iha älyttömän viihtyisä kaupunki!

IMG_7588

IMG_7571

 


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s