Hello, is it me I’m looking for?

Oho, selaillessani vierailuhistoriaa tuli vastaan tämä. Ja noista tunnelmista ja FB-paaston aloittamisesta on jo muutaman päivän yli 4 kuukautta! Menipäs aika nopeasti. Ja tulipas parin päivän nenänvalkaisuna alkaneesta tauosta pitkä.
Mitä fiiliksiä se sitten nyt herättää? No, nuo ahdistukset muista kyllä, mutta hurjasti on tullut etäisyyttä moisiin mietteisiin. Tuntuu melkein hullulta, että olo oli noin tukala. Melkein vain, koska ihan totta se oli, ja hyvin tiedän olevan monella muullakin. Ihmeellistä aluetta tuo some. Onnea teille sujuvat kohtuukäyttäjät!
Alkuaikoina kaipasin takaisin välillä väkevästikin. Nyt huomaan, etten ole ajatellut koko asiaa ollenkaan pitkiin aikoihin. Vasta toissapäivänä, kun piti saada isolle joukolle olennaiset juhlainformaatiot yhdessä paketissa, lainasin muutamaksi minuutiksi murun profiilia ja naputtelin asiat maailmalle. Saman tien tuli vähän tukala olo. Sellainen, että en mä tänne halua. En halua olla jatkuvasti seuraamassa tuleeko vastauksia ja miten reagoidaan. Että ei mulla ole haluja eikä aikaa sellaiseen. Eikä siis onneksi tarvitsekaan. Laitoin infot ja muu sujuu omalla painollaan. Ihmiset, joille huhuilen, saapuvat tänne viikonlopuksi parhaalla mahdollisella tavalla – livenä kekkeröimään.
Asioiden hoitamisen helppous on ainut asia, jota kaipaan. Tiedon kulku isoille väkimäärille ja nopea tavoittaminen ovat Facebookin ehdoton ykkösvaltti. Nytkin, kun duunit taas käynnistyvät loman jälkeen, olisi monen haastateltavan löytyminen tosi paljon helpompaa huhuilemalla some-verkostoissa. Ei se silti riitä paluuseen. Huonoja puolia on vaakakupissa paljon enemmän. Täällä ulkopuolella on kivempaa ja rauhallisempaa. Päässä on hyvä olo, josta en suostu – ainakaan vielä – luopumaan.
Kokonaan ilman virtuaalikontakteja en ole, enkä sellaista kaipaakaan. Blogihommien kautta tulee yhteyttä pidettyä helposti, ja huomaan Facebookittomuuteni näkyvän aika ajoin aika uutteranakin Instagrammaamisena (jos haluat katsella arkeani siellä, olen @animiini. Myös tekstarit ja erilaiset pikaviestimet ovat toimineet moitteettomasti.
Tulen nykyään ihan hirmu hyvälle mielelle yhteydenotoista, koska ne kohdistuvat juuri minuun eivätkä ole tarkoitettu satojen silmille. Kahdenvälisissä, yksityisissä, omissa jutuissa asuu lämpö ja välittäminen. Ajatus siitä, että juuri sinä olet tärkeä ja mielessäni. Että muistan kyllä sinut ja sinun arkesi asiat, vaikket koko ajan olisikaan näkösällä. Tosi tärkeitä juttuja.

ANI KELLOMÄKI

Olen ollut pari viikkoa aika ahdistuksissani. Se tietysti on ollut lähipiirin luettavissa jo vaikka siivouskirjoituksista. On ollut ihan konkreettinen tarve laittaa asioita järjestykseen. Tänään tajusin, että pitää laajentaa sisätiloihin. Nahan sisäisiin.

Tänään tuli raja vastaan. Puhkesin poruun ruudun äärellä. Väsymystä kai, ja jonkinlaista yleistä pihalla oloani. Hokasin, että nyt pitää vähän ottaa happea. Pistin Facebook-tilin nukkumaan. Poistin appsin puhelimesta. Tuli tarve hahmotella oma paikka ja omat rajat uudelleen.  Olen viime aikoina ollut tosi monelle aika monena, ja sitten vähän laittanut itseäni sivuun. Nyt tuli minua ikävä. Se ei tarkoita sitä, etten haluaisi olla sosiaalisissa kuvioissani. Ei ollenkaan, päinvastoin. On iso ikävä lähi-ihmisiäni. Mutta muiden kuin klikaamisten tai kilkkaamattomuuksien kautta. Oikeasti.

”Mä en osaa toimia tässä some-ystävyydessä”, eräs ystäväni totesi jokin aika sitten. Häntä ahdistivat samat asiat kuin minuakin, ja lukuisaa joukkoa muita ihmisiä, joiden kanssa sittemmin olen aiheesta keskustellut. Ehkä siksikin ajattelen, että niistä uskaltaa vähän puhua ääneen. Uskoa, ettei ole…

View original post 529 more words


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s