Kas, minulla on pystysänky!

Tänään on asentohuimaushoidon kolmas päivä, ja piti siis lääkärin mukaan saada paalut paikalleen. No heti herätessä oli aika ilmeistä, että näin ei ole. Käännyin nimittäin kyljelleni noustakseni pystyyn, ja saman tien kiepsahti sänky pystyasentoon. Pääni sisällä toki vain, mutta ei sillä oikeastaan ole väliä, koska se tuntui täsmälleen samalta kuin olisi oikeastikin noussut. 

On aika älyvapaa ja melko pelottava tunne, kun sänky nousee pystyyn sinun vielä maatessasi sillä. Tarrasin epätoivon vimmalla ja kaikella voimallani lakanasta ja yritin pysyä kiinni tässä pehmeässä pystyseinässä. Vaikeaa. Juuri ennen kuin luiskahdin lattialle, sänky retkahti takaisin alas ja jatkoi vain normaalia keinuntaansa. Niin, olen ollut nyt tämän viisi viikkoa jatkuvassa riippumattoefektissä sängyissä ja sohvilla. Kai se vauvoista voisi olla tyynnyttävää.

Oli jättimäinen tympeys herätä tuollaiseen oloon. Tekisikö vielä aamun pakolliset asentosarjat ja pyörisi lisää? Joo, hyvä idea!

Tänään on ollut tosi alhaisen taistelumoraalin päivä. Olen pääasiassa niellyt kyyneleitä tai sitten ihan vaan vuolaasti räkäitkenyt menemään. Ärsyynnyn itseeni ja omaan ärsyyntymiseeni. Turhaudun ja ahdistun tähän loppumattomalta tuntuvan pyörimiseen. Inhoan itsessäälistä itseäni. Tahtoisin hetken ihan hiljaista ja tasaista, normaalia olemista. Sitten ehkä jaksaisin taas tätä merisairautta. Mutta nyt en meinaa millää jaksaa. Pakko tunnustaa se näin ääneen, vaikka en haluaisi. Vaihtoehtojakaan ei kyllä ole. Tässä sitä vain heilutaan menemään. En edes muista, miltä tuntuu silloin, kun silmät tarkentavat kunnolla. 

Ihan erityisen paljon ottaa päähän näin perjantaisin, kun kaikki muut ovat pelaamassa roller derbyä. Minä olen viimeksi ollut toukokuun lopussa. Oli pitkät kesäreisut ja nyt sitten viisi tällaista sairasviikkoa. On tietysti selvää, ettei tässä jamassa kävisi mielessäkään nousta luistimille, mutta kylläpä se sylettääkin silti. 

Wäy wäy wää. Pahoittelen tätä lapsellista marmatusasennetta tänään, mutta ei irtoa enempää. Jospa huomenna sitten horisontti taianomaisesti oikenee. Kyllä niin voi käydä. Vissiin. 

 


2 thoughts on “Kas, minulla on pystysänky!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s