Pop Swatchin paluu

Huippahommeleiden vastapainoksi materialistisia iloja. Muistatteko Pop Swatchit? Ne oli mun mielestäni kuudesluokkalaisena siisteintä, mitä maailmassa saattoi olla. Harmikseni en ole säästänyt sitä mustavalkoista ainokaistani. Aika kömpelöltä ja klohmolta se visuaalinen ilme on näyttänytkin, eikä kukaan ole käyttänyt kelloa joinakin vuosina tässä välissä,  mutta näemmä mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän tuo lapsuuden merkillinen estetiikka ja värioksennukset puhuttelevat.

No, kirppariretkellä toissapäivänä törmäsin kahteen tällaiseen kelloon, ja ostin ensin yhden mukaani, ja seuraavana päivänä hain vielä sen toisenkin, kun jäi kaivelemaan.

kello 1

Onneksi hain, sillä tänään hommatessani patskuja kelloihin, kävi ilmi että vain tämä toinen myöhemmin ostettu oranssi-sininen enää toimii. Eipä sinänsä haittaa, koska kellot maksoivat 2 e / kpl ja halusin ne nostalgiasyistä. Patskun kanssa hintaa kertyi huikeat 9 euroa.

2014-08-15 12.04.36

Ehdotonta plussaa toki, että toinen lähti toimimaankin. Tuntuu hauskalta pitää rannekelloa kaikkien näiden kännykkäkellovuosien jälkeen. Ja kaltaiselleni aikataulufäkkerille tämä on kyllä loistavan epätarkka peli, kun ei ole mitään turhia numeroita, vaan pitää vaan vähän arviolta katsella, onko nyt kymmentä vai varttia yli.

Instagrammaillessani näistä löydöistä huomasin, että muutkin ovat innostuneet. Löytyi yli 700 kuvaa. Googlettelemalla kävi myös ilmi, että ihmiset suhtautuvat näihin aika isolla intohimolla. Oli kokonaisia sivustoja, joissa voi koittaa jäljittää kelloyksilönsä valmistusvuotta.

En löytänyt näistä kumpaakaan luetteloista, mutta tuumasin poiketa Swatch-liikkeeseen Kamppiin joku päivä kysymään, josko osaisivat ajoittaa. Jonnekin sinne 80-luvun lopun ja 90-luvun alun vuosiin näistä valtaosa jäljittyy.

Oliko teillä? No olihan teillä, ainakin ikäiseni ihmiset! Millaisia?

Täällä puolella vähän mietteitä fyssarihommista.


2 thoughts on “Pop Swatchin paluu

  1. Heh, mulla oli tommonen mustavalkoinen, mustalla pohjalla valkoisia pilkkuja. En kyllä yhtään tiedä onko se säästynyt, voi olla että olen heittänyt sen pois.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s