Luetaaks ääneen?

Jee, olen innoissani! Kävin tänään tekemässä ekan ihan itsenäisen vuoroni Kanta-Hämeen Näkövammaiset ry:llä. Posotin päivän Hämeen Sanomat nauhalle.

Kaksi tuntia siinä meni, ja hyvin sujui. Tein sen verran sönkötysvirheitäkin, että pääsin oppimaan miten niitä poistetaan tallennusohjelmalla. Tuli myös sujuvasti itse perehdyttyä paikallisuutisiin. Se jää aina helposti vähäiselle muuten.

Luulen, että tuo lukeminen auttaa minua myös kirjoittamaan paremmin. Huomasi heti, kuinka sujuvaa tekstiä on nautinto lukea, ja kapulassa alkaa väistämättä sekoilla. Aika tekeminen on myös pitkissä järjestysluvuissa, vaikka niitä ei aina voi tekstissä välttääkään. Taaplasin ainakin viidesti lukiessani ääneen kohdan ”365 päivänä vuodessa”. Olisipas ollut helpompaa sanoa vaikka ”vuoden jokaisena päivänä”!

Menen tuonne lueskelemaan keran viikossa. Lehden lukeminen on olennaisin juttu, mutta sekaan voi laitella muutakin oman maun mukaan. Ensi kerraksi meinaan viedä jonkin novellikokoelman, ja laitella siitä nauhalle katkelmia.

Lähtiessä oli hyvä fiilis. Rakkauden tekoja.

Tältä se näyttää – lentokapteenilta tai mäkkärin autokaistamyyjältä.

lukemassa


2 thoughts on “Luetaaks ääneen?

  1. Sä pääsit oikein ”studioon”. Meidän piti lukea kotona C-kasetille. (Siitä voi jo päätellä, miten pitkä aika mun lukemisestani on.) Ja eikä kun uusiksi, kun taustalle tuli koiran haukkua tai muuta. Urheilu-uutiset oli kaikkein tylsimpiä lukea tuloksineen etenkin jos ei itse ymmärtänyt lajista mitään eikä tiennyt, pitääkö puhua eristä vai jaksoista ja pitääkö joka ikisen tikkajuoksijan aika ja pisteet luetella. 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s