Novelliraati

Tänään jännitti. Menin ekan kerran Näkövammayhdistykselle ihan live-lukemaan. Ensin posotin päivän Hämeen Sanomat nauhalle ikään kuin äänen avaukseksi, ja sitten lueskelin tunnin verran novelleja kerholaisille.

Olin napannut kotoa mukaan kolme kirjaa, joista saivat valita. Päädyin lukemaan kaikista kolmesta kirjasta, ja pidimme jonkinlaisen novelliraadin. Sen voitti Anna-Leena Härkösen Laskeva neitsyt – ja muita kirjoituksia -kokoelma. Muut ehdokkaat olivat István Örkényn Minuuttinovelleja sekä Matti Mäkelän Ihmisen olosijat.

Luin viisi-kuusi novellia ja niiden jälkeen jutusteltiin mitä nyt mieleen juolahti katkelmista. Ainakin pullasta, perunamuusista, sähköpyöristä ja ihovoiteista riitti asiaa. Kaviteltiin ja istuksittiin siinä.

Turhaan jännitin. Aivan ilolla nuo tuntuivat kuuntelevan, tai eivät ainakaan päin pläsiä kehdanneet haukkuakaan. Katsotaan, tuleeko vielä lisää livelukemista, vai jatkanko ainoastaan jo rutiinilla sujuvaa nauhalle pajattamista.

Tykkään tuosta hommasta kyllä. Olen nyt käynyt kerran viikossa aina noin 2 h kerrallaan. Sen verran saa napattua kiireisemmästäkin viikosta, ja siinä ajassa saa luetuksi yhden päivän lehden aika sujuvasti. Jos on ohuempi numero, niin napaan jonkun runon tai novellin sinne joukkoon piristykseksi.

Huomenna lähden muuten Vanajan linnaan yöksi! Menen sellaiselle hyvinvointikurssille. En ole koskaan käynyt koko paikassa, mitä nyt joskus ratsastanut issikalla ohi. Hienolta se näyttää. Jänskää!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s