Mieltä ja ruumista

Oho, tulin pitäneeksi pitkähkön paussin! Päätin höpinäni ehkä myös vähän dramaattiseen vihjailuun. Sori, ei ollut tarkoitus säikyttää! Sain ekan kerran viestejä siitä, onko kaikki hyvin, kun en päivitä blogejani. On on, aivan hyvin! Olen vain funtsaillut! Ja koska pohdinnot ovat olleet mallia hyvin henk.koht. en ole niistä tänne naputellut. Ihan hyvähän on jotain pitää kokonaan itselläänkin.

Vanajanlinnassa piipahdus herätteli selkeästi ajatukset oman voinnin suhteen, ja olen jatkanut sillä tiellä löytöretkeilyä. Olen katsellut päin sellaisia vanhoja kuvioita, joita olen kierrellyt ja kaarrellut elämässä paljon ennenkin, nyt vähän uudesta vinkkelistä. Jaksamista, antamista, omia rajoja ja päihdeperheessä kasvaneen läheisriippuvuus- yms. juttuja.

38Tuntuu siltä, että just nyt on näille asioille tilaa kalenterissa ja sielussa, ja voi vähän penkoa ja tuulettaa, päivittää ja jäsennellä. Kokemukseni mukaan silloin niitä kannattaa just tehdä. Aina ei ole otollinen hetki.

Onko tämä jokin ikäjuttu, ehkä? Täytin viime viikolla 38 ja tämä tuntuu aika hyvältä. Kokonaan aikuiselta. Itsestään vastuulliselta. Tyytyväiseltä. Tuollaiselta. (Ostin paidan kesällä Portugalista, ja vihdoin se on ajantasainen!)

Vietimmekin varsinaiset juhlavikot, kun samalle seitsenpäiväiselle sattuu näin lokakuulla ensin murun 38 v synttärit, sitten meidän parisuhteemme 22-vuotispäivä (huh, kyllä vaan!) ja sitten nämä mun synttäritkin. Minä uskon siihen, että aina juhlitaan kun aihetta yhtään on, joten nyt on syöty hyvin, käyty elokuvissa ja katsomassa taikureita Suistolla. Oikein kivoja juttuja!

Funtsittavaa on ollut myös tässä kroppapuolella, yhä vain. Ensi viikolla menen seuraavan spesialistin luo sairaalalle. Luvassa on ilmeisesti muutama tunti erilaisia tasapainotestejä ja muuta aikamoisen väsyttävältä kuulostavaa. On toki kurjaa mennä, mutta samalla olo on varovaisen toiveikas: joko nyt alkaisi löytyä selityksiä?

Tällä hetkellä huimaus on laimeampaa kuin alussa, mutta silti aika säännöllinen vieras muumitalossa. Ei heitä enää niin perusteellisesti ympäri, vaan tulee lyhyitä sumenemisia ja kiepautuksia. Eniten niitä tulee kun väsyn. Illat ovat pahimpia, ja fyysisen rasituksen aikana ja jälkeen heittää myös. Käyn puntilla 3-4 kertaa viikossa, tanssin ja vesijuoksen, ja niiden aikana olot kyllä vaihtelevat paljon. Välillä sitten vedän henkeä, nappaan seinästä tukea tai otan pitemmän paussin. Lääkärin ohjeiden mukaan mennään kuitenkin, eli mahdollisimman normaalia elämää.

Olen myös sitä mieltä, että kännisimulaattori, eli silmät, eivät edelleenkään ole siinä normaalissa asennossaan, vaan toinen silmä ikäänkuin puoltaa vähän, ja on inan verran epäskarppi. Operoin kuitenkin aika hyvin jo, onhan aivoilla ollut aikaa sopeutuakin uuteen menoonsa nyt kohta neljä kuukautta. Ihmeellinen värkki ne ovat, että sellaiseen adaptoitumiseen pystyvät!

Olin viikonlopulla  pykälän verran hämmentynyt, kun eräs kaverini lähestyi minua vähän osaaottavin elkein ja tuumi läheisellään(kin!) olevan ms-tauti. Minullahan ei siis ole mitään diagnoosia, ja vaikka ms-tautiepäilyjä poissuljetaan joulukuussa aivojen magneettikuvissa, niin suljetaan siellä paljon muutakin. Tuo ms-tauti on vain yksi ilmoille heitetyistä yleisistä huimauksen mahdollisista aiheuttajista, ei mitään sen enempää. Ollaan nyt ihan rauhaksiin vaan, ennen kuin on mustaa valkoisella. En väitä ollenkaan, etten askaroisi näiden erilaisten tulevaisuudennäkyminen kanssa itsekin aika taajaan, mutta pyrin tarkoituksella rauhoittamaan mielen pois spekulaatioista. Kokemukseni mukaan – ja näin voi tässä iässä jo sanoa – elämä ei kuljettele minun kässärini mukaan, vaan keksii paljon mielikuvituksellisempia käänteitä. 

Nonni, siinäpä pitkähkösti viimeaikaisia kuulumisia. Hengissä ollaan, ja ihan hyvillä mielinkin. Koitan skarpata päivitystahdin kanssa. Voikaahan hyvin!

 

 


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s