Vesijuoksun ja äänikirjojen ylistys

Olen sanonut tämän sata kertaa aiemminkin, ja sanon taas: vesijuoksu pelastaa mun sieluni!

Hokasin tämän taas, kun olin keskittynyt punttitreeniin ja laiminlyönyt vesijuoksuvelvoitteitani useamman viikon. Selkään sattui ja muutenkin kiristeli.

Mikäänhän ei ole muuttunut selän suhteen, vaikka muut vitsaukset vaihtelevatkin. Selkä tarvitsee kuntoutumisen nimissä sen 1-2 kertaa vesijuoksua viikossa, vaikka mikä olisi. On tosi typeryyttä luistaa siitä, koska puntti ei vain aja samaa asiaa. No, muistuipa tämä taas mieleeni, näin kantapään kautta.

Koska varsinkin näin kylmenevillä keleillä uimahallille lähtö tuntuu usein jotenkin tuskaisen vaikealta, on parasta napata kaveri mukaan. Tulee varmemmin mentyä, ja homma luistaa tosi paljon mukavammin. Siellä höpötellessä hurahti tunti mitä mukavimmin, ja päälle maistui sauna. Oikeni selkä ja sielu samalla kertaa.

Koska tuntui niin kivalta, menin heti uudelleen. Hyppäsin Helsingin keikalle vähän aiemmalla bussilla, jäin pois Töölön tullilla ja juoksin reilun puolituntisen Töölön uimahallissa äänikirja korvillani. Sen perään saunaan ja ah, miten kulki haastishetkikin mukavammin!

Nyt otan tämän taas mukaan ohjelmistoon. Tinkaan vaikka sieltä neljännestä puntista, jos ei muuten meinaa muka aika riittää. Parhainta Töölön hallissa on se, että siellä on hyvä punttis samassa. Voi siis vetäistä esim 40 + 30 minsaa yhdistelmänä. Siitä vasta hyvä olo tuleekin!

Pyhä lupaukseni on mennä veteen kerran viikossa vähintään. Vaikka olisi kylmä.

Tuli taas muistettua, että viime vuosien varmuudella paras yksittäinen hankintani on ollut vesitiivis iPod. Se korvilla on maailman mukavinta hölkytellä menemään. Kapistus on muutenkin kovassa käytössä päivittäin. Pelkästään tämän lokakuun aikana olen kuunnellut jo 40 tuntia äänikirjoja! Siis kokonaisen työviikon verran. Busseissa, junissa, uimahallissa, metsälenkillä, kauppareissulla.

Tässä lokakuinen vinkki heti vähäsen parempaan elämään. Kertausta monille teistä, mutta jankutan, kunnes uskotte:

Osta iPod – mieluiten vesitiiviinä (maksaa n. 110 e), ja hanki Audible-tili äänikirjoja varten. Takaan, että satsaus kannattaa!

Jos et vesiurheile, eikä ole käyttöä vesitiiviille iPodille, niin Audiblea voi kuunnella myös suoraan puhelimesta ilman mitään lisälaitteita.

Ekat 3 kk Audiblessa maksavat naurettavat 5, 93 euroa / kk! Ekan kirjan saa vielä ihan ilmatteeksikin. Jatkossakin hinta on vain 11,83 e / kk. Sillä hinnalla saa yhden laajasta valikoimasta itse valittavan äänikirjan. Esimerkiksi 8 tuntia kuunneltavaa. Todellakin sen arvoista!

Minä suurkulutan, ja olen ostellut (ja kuunnellut) tässä kuussa jo 6 kirjaa. Yhden sain tuolla kk-krediitillä, ja loput ostin ihan rahalla. Silloinkin hinnat ovat -30% normaalista. Rahaa voisi käyttää tosi paljon pällimpäänkin!

Parastahan on, että kirjat jäävät itselle talteen, ja niihin voi palailla aina uudelleen. Minulla on monta tosi hyvää, jotka olen kuunnellut jo kolmeenkin kertaan. Itseasiassa tätä postausta kirjoittaessani huomaan, että käytän palvelua todella, todella ahkerasti! Tällä hetkellä kirjastossani on 32 kirjaa. Olen ollut jäsenenä 1 v 2 kk, josta on pääteltävissä, että minun kannattaakin päivittää jäsenyyteni korkeimpaan hintaluokkaan, jossa saa vuodessa 24 kirjaa vuosimaksulla 181,91 e. Kirjan hinnaksi jää silloin vain 7,57 e / kpl!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s