Inventaariohommia

Huomenta! Jotain ihan muuta taas väliin. Voikohan sinänsä edes sanoa ”ihan muuta”, kun tämä koko blogi on täynnä aiheesta toiseen sinkoilua… No joka tapauksessa muuta, kuin perus huippaväninää. Pieni arkipäiväinen ilo nimittäin.

Budjettini on aika kireällä juuri nyt. Sain isohkot mätkyt ja lisäksi sekä marras- että joulukuulle on tulossa ulkomaanmatkat. Vähän nihkeä yhdistelmä, mutta sumplutellen selvitään. Säästötalkoissa olen kääntänyt katseeni kotona pursuileviin kaappeihini. On aika tehdä vähän inventaariota ja käytellä välillä varastoja loppuun.

Olen tyypillisesti vähän hamsteri. Kun tykkään teestä, sitä on 40 pakettia. Kun innostunut langoista, niitä kertyy vyyhtitolkulla. Kuiva-ainekaappini, kosmetiikkavarastoni yms tuppaavat pursuilla melkoisen runsaina. Olen aika kehno käyttämään ensin jotakin loppuun. Ostan uuden tilalle spontaanisti, ja sitten jää erilaisia purkin ja pussin pohjia lojumaan kaikkialle.

Nyt käyttelen varastoja tietoisesti loppuun. Tein viikkoruokalistan kuivakaapin ylipursuavien tuotteiden tuhoamistarkoituksessa: uunipuuroja, linssikeittoja, riisiruokia yms. Kaivoin kosmetiikkavarastoista esiin kaikenlaiset vanhat kertymät, ja käyttelen pois rasvoja, tuoksuja ja tukkamömmöjä. Uusia ei ostella, ennen kuin on todellinen tarve.

Onneksi olen vähän (heh heh) innostuvaa tyyppiä, joten saan tästäkin loputonta riemua aikaan. Iloitsen merkittävästi, kun saan jonkin putelin loppumaan, ja voin heittää sen pois. Tulee tilaa kaappeihinkin ihan eri tavalla.

Hauskaa on se, että kun nyt tarkastelen varastojani vähän tarkemmin, löydän vaikka mitä kivuuksia, joiden olemassaoloa en muistanut ollenkaan! Tein keväällä ja kesällä ideakeittiön sivuja, ja niiden tiimoilta tuli vaikka mitä tuotetta testiin kosmetiikka- ja ruokapuolelta. Koska kivuuksia tuli niin paljon kerralla, ei kaikki rekisteröitynyt edes muistiin laisinkaan. Nyt putkahtelee esimerkiksi ihan avaamattomia naamatököttejä käyttöön kuin taikaiskusta! On myös ihan hauskaa koklailla läpi sellaisia tuotteita, joita ei ole koskaan omaksi tuntenut.

Halvat on huvit -sanonta on tässä nyt ihan kirjaimelliseksi muuttunut juttu! Löytöretkeilen omilla kaapeillani.


2 thoughts on “Inventaariohommia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s