Goodman sekoittaa kaupungin

Tänne meille Hämeenlinnaan on kuulkaa tullut kauppakeskus! Ihmiset ovat menneet siitä ihan sekaisin. Porukkaa oli lauantaina paikalla niin paljon, että hyvä että keuhkot mahtuivat paidan alla laajentumaan. Meinasi totaalisesti palaa käpy jo parkkipaikkaa etsiessä, mutta jatkoin perille, kun olin luvannut lapset siellä pyöräyttää.

2014-11-01 14.09.49-2

Tunnustan nyt ihan heti, että inhoan kauppakeskuksia. Inhoan niitä terveenä, ja nyt sairaana varsinkin inhoan ihan tuelta. Aivoni ei ollenkaan kestä sellaista joka puolelta tulevaa ärsykevirtaa ja hälinää, enkä muutenkaan ole luontojani mikään pitkänmatkanshoppailija. Tykkään täsmäostostelusta.

Olin kuitenkin mennyt lupautumaan seuralaiseksi perheen teineille, ja johan se sen verran kuitenkin itseäkin kiinnosti tuollainen paljon kohistu laitos, että matkaan lähdettiin. Ajankohta oli valittu siksi, että piti nähdä Duudsonien show. Nähtiin noin 6,5 senttiä Jarpin päästä. Kuulemma hänen mahaansa heitettiin tikkaa. Huoh.

2014-11-01 14.14.44

Hyvä kai se sinänsä on, että ihmisiä kiinnostaa. Euro jos toinenkin on puljuun pistetty, joten käyttöastetta toivotaan toki korkeaksi. Ainakin alkupäivien perusteella vetoa on.

Ostari pykättiin moottoritien päälle. Hämeenlinnan suunnittelussa on nimittäin tehty aikanaan sellainen hassutus, että motari halkoo kaupungin kokolailla keskeltä. Nyt tämä railo paikattiin. Kauppakeskuksen lisäksi tuli asuintaloja ja parkkitilaa. Sijainti on mainio, koska alta kulkee melkoinen määrä liikennettä Helsinkiin ja Tampereelle. Toivottavasti pysähtyvät ostostelemaankin.

Itse olen pienten kauppojen ystävä. Nyt siis varsinkin, mutta muutenkin. Minua surettaa monen täkäläisen lailla se ajatus, että kauppakeskuksen takia muut keskustan kaupat kuihtuisivat pois. Toivoisin, että Tiiriön kammottava ostoshelvetti kuihtuisi, mutta pelkään, että kuolemia nähdään nimenomaan kävelykadun kauppojen kohdalla.

Optimistisimmat näkevät, että Goodmanin (joka, kyllä vain, on siis nimetty paikallisen Rentun mukaan) suosio piristäisi myös muuta ostosaktiivisuutta alueella, mutta nähtäväksi jää. Tällä hetkellä ydinkeskusta on kyllä melkoisen aneeminen ja kävelykatu kaipaisi merkittävää virkistymistä.

Pari juttua kauppakeskuksessa on jo mietityttänyt paikallisväestöä kurjan kautta. Ensinnäkin, onko Goodman aika juntti nimi? (no kyllä se on, mutta nuoret ovat osanneet sen jo muovata vähemmän hävettävään ”geeeäm”-muotoon) ja toiseksi, mahtaako kauppakeskus romahtaa? Työmaalla oli taannoin onnettomuus, joka on tehnyt melkoisen pr-rypyn paikan maineelle. Ajatus siitä, että koko touhu tipahtaisi alla hurisevalle motarille on aika, no, uncool. Ajattelin olevani ainut vajaamielinen, joka avajaishuumassa kuulosteli, alkaako kuulua murtumisääniä, mutta keskustelu aiheesta paljasti, että en ollut. Jännä, miten ykisttäiset tapahtumat jäävätkin mieleen kytemään.

Penseydestäni (ja vainoharhastakin) huolimatta lupaan antaa paikalle vielä uuden mahdollisuuden, jahka ruuhkaisat alkuhälinät on saatu hulistua. Paikassa nimittäin sijaitsee yksi kauppa, josta minulle tulee heti irlantilaisisoäitini mieleen ja lämpimiä lapsuuden matkailuostostelumuistoja. Marks & Spencer on vain jotenkin ihana. Kävin jo vähän nuuhkuttelemassa teekeksi- ja toffeepurnukoita lauantaina, ja sinne suuntaan uudelleenkin. Haaveenani on englantilaisten teekestien järjestäminen keskelle pimeyskvartaalia.

PS. Täällä on juttua eiliseltä illalta toisenlaisilta kutsuilta, ja papusalaatin resepti.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s