Vihasta

Tänään Varjomaailman blogissa käsitellään vihaa. Todella, todella vaikea tunne mulle yhä edelleenkin, ja hyvin samansuuntaisia ajatuksia olen kuullut muiltakin paljon juoneissa perheissä kasvaneilta nykyisiltä aikuisilta. Harjoitellaan!


2 thoughts on “Vihasta

 1. Viha! Kielletty, hallitsematon tunne. Olen oppinut sen nielemään vaikka siitä tulee paha olo ja siinä on paha elää. Ja kun se tulee ulos sellaisella voimalla ja ryöppynä aikaa ja paikkaa kysymättä, että itsekin pelästyn ja hengästyn.
  Onko se sama kuin olla vihainen?
  Voin huonosti vihassani, ryöpytän vihan kohteeni päässäni keskustellen yksikseni, en uskalla (olisiko siitä mitään hyötyäkään?) puhua tyypin (esim. isäni) kanssa. Aikani raivottuani ” annan taas anteeksi” mutta löydän itseni käymästä samaa keskustelua aina vaan uudelleen ja uudelleen.
  Miksi en uskalla ? Äijä on ollut raittiina jo liki 30 vuotta , kehittänyt itsestään AA:ssa entistäkin itsekeskeisemmän itselleen eläjän. Pyytäisi edes kerran anteeksi, sanoisi häpeävänsä ja yrittäisi olla edes isoisä, kun ei isäksi kyennyt. Näyttäisi välittävänsä ! On se kerran sanonut, että minä kaivan siitä syyllisyyden tuntoa (ansaittua?) Äijän mielestä ongelma on minun eikä hän sille mitään voi tehdä. Kai se loppupeleissä on oikeassa. Mutta tämän tunteen kanssa minusta tulee aina se pikkulikka, joka olisi halunnut olla Isin tyttö. Enkä jaksa aina tunteitani järkeistää.
  HUH helpotti 🙂

  1. Hyvä, että helpotti 🙂 Vaikea, vaikea tunne kyllä! Ihan opettelu itselläkin se kanssa. Varovaista kokeilua. Omassa elämässäni olen huomannut, että on pakko oppia päästelemään pikkuraivoja ulos pian, ettei kasvaisi sitä hallitsematonta isoraivoa, joka repii ja rikkoo sitten juuria myöten. Onnea opetteluun, meille molemmille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s