Cirque du Soleil varasti palan sielua

Eilen oli vuorossa vähän veivilistahommia, kun pääsimme koko perheellä Hartwall Areenalle katsomaan Cirque du Soleilin Quidam -esityksen. Olen haaveillut heidän shownsa näkemisestä ainakin 15 vuotta!

Ihan eritysikivaa oli päästä näkemään esitys nyt, kun on muuten ollut melkoisen kireä säästökampanja meneillään. Meidän perheeltämme lippuihin kului riipivät 280 euroa, eikä olisi kyllä ollut minkään valtakunnan mahdollisuuksia sellaista itse pulittaa. Tämä olikin anoppini erinomaisen antelias yhdistetty synttärilahja meille perheen vanhemmille – saimme valita jonkin kulttuuririennon, johon halusimme viedä perheemme. Ihan mielettömän hyvä lahjaidea!  Eikä tarvinnut kahta kertaa miettä, mihin lahjan käyttäisimme, kun tiesimme tämän esityksen olevan Suomessa parhaillaan.

Esitys oli ihan henkeäsalpaavan hieno, ja monta kohtaa tuijotin ihan kirjaimellisesti suu auki ja huokaillen lavan tapahtumia. On joka kerta ihan pysäyttävää nähdä taiteilijoita, jotka omistavat elämänsä sellaiselle pikkutarkalle kehonhallinnalle ja huikealle taituruudelle. Muistui taas mieleen, miten mieletön, ihan ihmeellinen ja omanlaisensa taikapiiri syntyy hyvän live-esityksen aikana. Kaikki muu katoaa jonnekin ulkopuolelle. Vaikutelmaa tehosti se, että musiikki esitettiin lavalla livenä myös. Olikin ihan älyttömän hieno sekin. Liian kovalla se kyllä oli, siitä pitää pikkuisen rokottaa. Yhdelle perheenjäsenistä piti hakea korvatulpat väliajalla, ja aika moni kuului yleistöstä tauolla tuskittelevan samaa. Mutta yhtä kaikki, upea esitys, joka lunasti kyllä kaikki kasautuneet odotukset!

Jos nyt pikuisen urputetaan, niin toinen, isompi, miinus menee parkkijärjestelyille. On musta ihan älyttömän törppöä, että Hartwall Areenan kokoisella paikalla vaaditaan pysäköinnistä 10 euron käteismaksu parkkihalliin ajettaessa. Kaltaistani aikatauluneurootikkoa alkoi melkoisesti kiristää ohimosta, kun piti lähteä pankkiautomaatille vain hetki ennen esityksen alkua. Käteistä rahaa ei juuri tule mukana kuljeteltua, kun sitä tosi harvoin missään enää vaaditaan. Kaikkein vähiten odotin sitä tarvittavan tuollaisessa tapahtumakeitaassa. Varsinkin pitemmältä tulijoille melkoisen hankala juttu.

Parkkihuolet olivat kuitenkin pikkujuttu kokonaisuuden kannalta. Ilta oli todella onnistunut ja kotiin lähti autollinen ihastuksissaan sirkusnumeroita kertailevia tyyppejä. Edelliskerralla olemme olleet porukalla katsomassa Maija Poppanen -musikkaalia, ja samanlainen ihana fiilis täytti nytkin kaikkien mielet. Täytyisi muistaa käydä katsomassa erilaisia esityksiä aina, kun suinkin vain rahkeet riittävät. Tämän hintaluokan hommiin ei kyllä ainakaan meillä ole varaa montaa kertaa vuosikymmenessä, mutta merkittävästi edullisemminkin löytyy katseltavaa kyllä. Hokasinkin siellä katsomossa, että pitäisi muistaa hankkia näitä kulttuurielämyslippuja aina silloin, kun on vähän paremmin varoissaan. Sillä metodilla olisi aina jotakin ihanaa odottamassa, vaikka budjetti menisikin hetkeksi tiukemmalle.

Nyt kohdalla onkin oikein rientojen tuplat, kun sattumalta jo ensi viikolle osuu toinen kauan odotettu juttu. Hankin nimittäin jo monen monta kuukautta sitten minulle ja kuopukselle liput samaisella tapahtumapaikalla järjestettävälle Katy Perryn keikalle. Tulee superkivaa äiti-tytär -aikaa! On musta ihan älyttömän liikkistä voida käydä oman lapsen kanssa tuollaisissa isojen tyyppien jutuissa jo. Ovat molemmat vielä niin kertakaikkisen hyvää seuraa. Tähän liittyy sellainen sydänalassa välillä vihlova haikeuskin. Olisi ollut niin kiva elää tätä ikävaihetta omassa nuoruudessakin tällaisissa väleissä oman äidin kanssa. Meillä oli varsin erilaiset meiningit silloin. No, mutta nämä ovat niitä paikkaavia kokemuksia nyt. Nautinkin niistä ihan täysin siemauksin!

Ootko käynyt katsomassa jotakin eritysikivaa esitystä tai konserttia lähiaikoina?


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s