Lomaa odotellessa

Hiukan on hiljaisen laista täällä viime päivinä ollut, pahoittelut! Näin se menee tässä kohti vuotta aina.  Olen kirjoittanut tänä vuonna 45 artikkelia, aika monta kymmentä sivua blogitekstejä ja päälle oikolukenut ja kirjoittanut parisataa sivua kirjaa varten. Sanat meinaavat loppua ennen lomaa.

Huomaan joka vuosi saman jutun. On pakko pitää kunnollinen kesäloma, vaikkei siihen yrittäjällä helposti saumoja olisikaan. Ei yksinkertaisesti riitä jutunjuurta muuten. Tänä vuonna lomailen heinäkuussa, joten näppiksellä on vielä kymmenkunta juttua kesäkuulle kirjoitettavaksi. Valehtelisin jos väittäisin, ettei työläännytä välillä ihan kunnolla. Sama juttu kaikilla loman odottajilla tässä kohti vuotta varmuudella. Päässä on välillä tyhjää viivaa, sumua ja pelkkiä katkelmia ajatuksista.

Onneksi kesäkuun työkeikat ovat tosi kivoja. Pääsen viikoksi Lapin reissulle keräilemään tarinoita, ja nappaan vielä koko perheen mukaan. Keikkojen välissä telttailemme, retkeilemme ja ihmettelemme poroja. Melkein jo lomalle laskeutumista sekin!

Kirjan kannalta jännitän kesäkuuta kovastikin. Odotan tietoa hakemastani apurahasta, joka mahdollistaisi vähän intensiivisemmän naputtelujakson. Olisi ihan upeaa päästä laittamaan hetkeksi muut hommat vähemmälle, mutta katsotaan. Onhan noille aina aika lailla muitakin ottajia. Ja syntyy tuo toki ilmankin apurahaa, vaikka hitaammin.

Jospa ihan ekaksi vähän latailisi akkuja ja antaisi sanojen palailla sormiin. Kunhan kuukauden vielä rutistan! Perheen muut onnekkaat lomautuvatkin jo ylihuomenna.

Minkälaisia loma-aikeita teillä on? Onko suositella hyvää kesälukemista?


2 thoughts on “Lomaa odotellessa

  1. Ensiksi, kiitos todella hyvästä ja mielenkiintoisesta blogista! Näitä juttuja lukisi kyllä mielellään vaikka kuinka usein, mutta ymmärrän, etteivät ne ihan hetkessä synny. Toisekseen kun kerran kysyit kesälukemistosta, en voi kuin käyttää tilaisuuden hyväkseni härskiin mainostamiseen 😉 Julkaisen kesällä romaanini Helsinki–Berliini ja joukkorahoituskampanja on nyt auki! http://mesenaatti.me/helsinki-berliini/ Eli tätä kautta voi tilata itselleen Parempaa Kesäluettavaa jo etukäteen. Vaikka kyseessä on kevyempi lomalukeminen, käsitellään kirjassa suuria linjoja siitä, mikä on oma paikka maailmassa (sekä alkoholismia sivujuonteena).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s