Koska viimeksi opit jotain ihan uutta?

Mulla on viime vuodet ollut ajatuksena opetella ainakin yksi itselleni täysin uusi juttu vuodessa. Etten juurtuisi ja jumahtaisi, ja koska se on tosi kivaakin. Kun alkaa johonkin täysin nollatasosta, saa nauttia aika nopeasta edistymisestäkin.

Viime vuoden haaste oli opetella hyppäämään pää edellä. Se onnistui ja oli tosi hauskaa. Grande Finale tapahtui elokuulla Uimastadionilla, kun sujahdin ykkösen ponnarilta pääkkärin. Tuntui huikealta! Mua ei ylipäätään ole saanut hyppäämään mistään mihinkään. Itsensä voittamisen menininkiä.

Tänä syksynä, itse asiassa ihan vasta lokakuun lopussa, kävin opettelemaan YouTubin haltuunottoa. Meillä on ystäväni kanssa alkamassa eräs hauska videoprojekti ja tuntui ääliömäiseltä jo ihan ammatillisitakin syistä, etten tajunnut siitä maailmasta mitään. En ollut katsonut kuin muutaman hassun videon sieltä ennen oman kanavan pystyyn pistämistä.

Edistyminen viikossa on melkoinen. Aloitin suorilla, pitkillä pätkillä. Puhuva pää oli ainut mahdollinen menetelmä, koska en osannut käyttää leikkausohjelmaa. En myöskään tajunnut valoista tai äänestä yhtään mitään. Pistin kuitenkin tekeleen kylmästi ilmoille, koska halusin myös dokumentoida edistyksen.

Eka video noin viikko sitten näytti tältä:

Eilen kuvattu helsinkipäivän pressitilaisuus- ja kakkutreffijuttu taas on tällainen:

Jotain on todellakin tapahtunut, vaikka vielä on harjoiteltavaa!

Yllätyin siitä, miten kivaa tuo on. Siitä tuli vähän niin kuin uusi harrastus. On kiva fiilis oppia uutta ja toteuttaa ideoitaan. Ja kysymykseen siitä, miksi 39 -vuotiaan pitäisi olla kiinnostunut YouTubesta, joka on aika lailla nuorisomiehitetty varsinkin Suomessa, niin sanoisin, että just siksi. Ei ole mitään hyvää syytä pudota pois vähän tajuamasta, mitä seuraava polvi puuhailee täysillä menemään. Siellä liikkuu valtavia joukkoja, ja minä haluan olla mukana siinä kehityksessä.

Päivitän tuota nyt ainakin marraskuun ajan joka päivä. Sinne tulee työkuulumisia ja aika paljon vapaa-aikaakin. Seuraavaksi kohtapuoleen alkaa 60 kummallisinta hakusanaa Kokovartalofiilis -blogille -trilogia. Käyn läpi Eija Vilpas -jutut ja sellaiset erittäin kummat haut kuin ”häpyhuulet niskassa”. Tartun siellä myös tänään saamaani kiitollisuushaasteeseen, jossa viikon ajan käydään läpi kiitollisuutta herättäneet kolme asiaa. Niitä riittääkin!

Tule tilaajaksi, niin saat ilmoituksen uusista videoista.


4 thoughts on “Koska viimeksi opit jotain ihan uutta?

 1. Mä oon alkanut kanssa opetella uusia asioita. Mä ajatetlin/ luulin että se on kolmenkympin kriisiin liittyvää tai sitä että nyt on mahkuja kun lapsena ei ollut. Olen aloittanut uuden harrastuksen ja itse koittanut opetella pienon soittoa( hidasta mutta mahdollista)

  Asun kaukan Hämeenlinnasta. Olisin muuten tullut kirjoituskurssille ja myös mielenterveysmessuille.

  Kivoja noi vlogit. 🙂 ! Sun ääni on niin tasainen ja rauhoittava.

  1. Moikka Sanailla! Jee hyvä sinä! uuden opettelussa on joku hauska rauhoittava vaikutus, ainakin mun mielestä. Saa keskittyä johonkin täysillä.
   Onnea pianon äärelle!
   meinaan järkkäillä noita kirjoitusiltoja muillekin paikkakunnille ens vuoden aikana. Saa laittaa toiveita 🙂
   Ja kiva kuulla, että viihdyt vlogienkin äärellä ❤

 2. Moikka! Ihan huikea ero ja tosi kivoja noi sun videopätkät. 🙂 Miten opettelit tekniikkaa, löysitkö jostain avustusta tai hyvää ohjetta? Haluaisin aloittaa videoiden kuvaamisen, mutta en oikein tiedä miten tai mistä aloittaa…

  Kiitos sun ihanasta blogista! ❤

  Sanna

  1. Kiitos itsellesi lukemisesta (ja katsomisestakin!) opettelin YouTube-videoiden avulla. Sieltä löytyy tosi paljon ihan vaan erilaisilla ”how to make…” Ym. hauilla. Suosittelen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s