Aivomuutosseremoniat ja sydämenavauskaakaot -Että mitenkä?

Olen jo hyvän aikaa seuraillut aika ihmeissäni erilaisia somessa jaettavia kutsuja tapahtumiin ja kursseille. Minullehan on henkilökohtaisesti ihan sama millaisia kursseja tarjotaan ja kuka mistäkin iloa ja lohtua elämään saapi, mutta on elementti, joka todella ihmetyttää minua.

Kaikenlaiset keijut, enkelit ja yksisarviset ovat nyt pinnalla. Ajatusten ja energioiden suuntaamiset ja vetovoimat ja tämä muu. Minusta tämä on mielenkiintoinen juttu, ja tosi outokin.

Yksisarviskoulutuksille on helppo nauraa ja hymähdellä. Harmitonta söpöstelyä tai pahimmillaankin vähän naiivia eskapismia. Mutta hetkinen, sitten selviääkin, että ihmiset ihan todella näyttävät uskovan näihin hommiin tosissaan. Pitäisiköhän vähän kuitenkin katsella tarkemmin?

Laitan tähän kaksi esimerkkiä. Nyt ennen kuin joku alkaa haastaa minua oikeuteen, haluan sanoa, että olen kopioinut molemmat suoraan tapahtumien facebooksivuilta. En siis morkkaa, vaan näytän. Otin pitkän tekstin molemmista, ettei sanottaisi, että olen ottanut asian irti kontekstistaan. Minulla ei ole mitään juuri näitä tässä esiteltyjä kursseja vastaan. Ne toimivat esimerkkinä. Oliko tarpeeksi ponteva disclaimeri?

ESIMERKKI 1:

Full Moon Event – Blessing, Healing & Miracles (Lähde)

”Täydenkuun ilta on kerran kuukaudessa järjestettävä tilaisuus, jonne voit tulla näkemään ja kokemaan, hiljentymään, rauhoittumaan tai latautumaan. Iltojen sisältöön kuuluu yhteinen meditaatio/hiljentyminen ja keskustelua esiin nousevista teemoista ja ajan energioista. Tilassa on läsnä korkeat parantavat, karmaa purkavat ja tietoisuutta kohottavat energiat, jotka voivat aikaansaada merkittäviä muutoksia osallistujien elämässä. Kyseessä on siis voimallinen tilaisuus, joka hoitaa, siunaa ja transformoi elämääsi juuri sinulle parhaalla mahdollisella tavalla!

Meditaation, kanavoinnin ja keskustelun jälkeen välitän jokaiselle osallistujalle henkilökohtaisesti deekshan eli ykseyden siunauksen, joka aikaansaa neurobiologisen muutoksen aivoissa ja käynnistää tietoisuuden heräämisprosessin tai vahvistaa jo käynnissä olevaa prosessia entisestään.

Olen saanut omakohtaisesti todistaa ja myös kuulla asiakkailtani miten uskomattomia asioita deeksha on saanut aikaan. Ihmeitä todellakin tapahtuu! Deekshalla ei kuitenkaan pyritä mihinkään tiettyyn (mielen luomaan) lopputulokseen tai ulkoiseen muutokseen. Korkeimmasta tietoisuudesta (joku voi kutsua sitä jumalalliseksi, joku toinen kollektiiviseksi älyksi tai korkeammaksi itseksi) peräisin oleva siunausenergia ei ole mikään parannusmenetelmä eikä sitä yritetä ohjailla välittäjän toimesta.

Se ei myöskään pidä sisällään mitään tiettyä filosofiaa, uskontoa tai henkistä suuntausta, eikä sinun ole tarkoitus omaksua mitään uutta ajattelutapaa tai uskomusjärjestelmää. Se sopii yhtä hyvin ateistille, uskovaiselle kuin henkisesti omaa yksilöllistä polkuaan kulkevallekin.

Deeksha toimii jokaisen elämässä omalla tavallaan, aktivoiden vastaanottajan omaa, ainutlaatuista, yksilöllistä henkistä kasvuprosessia ja siirtymistä pienen mielen hallinnasta sydämen ja korkeamman itsen ohjaukseen.”

ESIMERKKI 2:

Kaakaoseremonia (Lähde)

”Olemme taas linjautuneita druidiseen vuodenkiertoon. Imbolc on ajankohta Winter Solsticin ja Spring Equinoxin välissä. Imbolc on perinteisesti juhla jolloin on hyvä asettaa uudet intentiot, istuttaa siemenet maahan tulevaa kevättä ja vuotta varten.

Kaakaoseremonia sisältää huipputasoista Guatemalalaista seremoniakaakaota, yhdessä olemista piirissä, sisäistä työskentelyä, meditaatiota, tanssia, musiikkia sekä sydäntä avaavaa yhteislaulua.

Juomme seremoniassa tarjoiltavan kaakaon (n.45g per henkilö) kahdessa osassa eli kaksi kuppia seremonian aikana. Seremoniassa tarjoillaan myös rapee – lääkettä, pyhää tupakkakasvia jota käytetään rukoustyöhön ja syventämään prosessia.

Käytämme seremoniassa erityistä kaakaota Guatemalasta joka on pyhitetty seremoniakäyttöön ja koko sen valmistusprosessi mukailee Mayojen vuosituhansia vanhoja traditioita.

Huom! Jos olet raskaana tai rytmihäiriöinen, ilmoitathan siitä minulle niin tiedän tarjoilla pienemmän annoksen.

Kaakaojuomaan lisätään aina tilaisuuden mukaan myös esim. pakuria, reishiä, vaniljaa, shilajiitiä, kaardemummaa, kanelia…

Seremoniakaakao valmistetaan suomalaiseen lähdeveteen.”

Siis mitä ihmettä? Meillä on melkoisen tarkat säädökset sille, miten esimerkiksi elintarvikkeiden terveysvaikutuksista saa kertoa mainonnassa. Katteettomia lupauksia ei saa antaa. Jos ranskanleivän kyljessä olisi lappu, jossa luvattaisiin sen tuovan elämää transformoivia voimia, sydämen avautumista ja neurobiologisia vaikutuksia, niin tuntuisihan se aika erikoiselta. Nyt yhdessä huoneessa istumisesta on tarjolla samoja vaikutuksia.

Kutsukaa minua kovan luokan hannariksi, mutta jos joku tarjoaisi aivoihini muutoksia, haluaisin myös totisesti tietää vähän tarkemmin, että mitä, miten ja millä rahkeilla tarjoillen sellaista ollaan tekemässä. Sama pätee mainoksessa ”lääkkeeksi” kutsuttavaa rapeeta. Ymmärtääkseni kyse on tästä. Olisin kiinnostunut kuulemaan tarkemmin, miten tämä lääke vaikuttaa ja mihin sen vaikutukset perustuvat.

Kuten sanottua, ei kuulu minulle, jos joku kokee hyväksi osallistua tällaisille kursseille. Minulla ei ole yhtikäs mitään juuri näitä esimerkki-iltoja vastaan. Sitä vähän älisen kuitenkin, että mitä käydään lupailemaan. Saako rahat takaisin, jos tietoisuus ei suostu heräämään, aivoissa tapahtuvat muutokset jäävät saamatta tai sydän ei suostu avautumaan, vaikka miten hymisen, litkin ja annan energioiden imeytyä? 

Minun ei ole tarkoitus naureskella tai ivailla kenenkään halulle etsiä parempaa hyvinvointia, rauhaa ja merkitystä elämälleen. Niitäpä kai kukin täällä etsimässä on. Myös yhdessä hengailu parantaa elämänlaatua merkittävästi, ihan tutkitustikin.  Eniten ihmettelen sitä, miksi tämän tyyppiselle tarjonnalle on niin kovasti kysyntää. Miksi meillä on hyvin koulutettua, aikuista porukkaa, jolla on käytössään modernin tiedonvälityksen kaikki keinot löytää tiedon äärelle, mutta sen sijasta etsiydytäänkin näille? 

Tuntuuko hyvinvoinnin ja terveyden saavuttaminen nukkumalla riittävästi, syömällä terveellisesti ja liikkumalla tarpeeksi, sekä halailemalla lähimmäisiä normaalin arkimeiningin keinoin tehottomalta ja liian vähän neurobiologisia muutoksia aiheuttavalta? Vai liian länsimaiselta ja järkiperäiseltä? Ahdistavan tutkitulta ja virallisterveelliseltä?

En sinänsä usko, että kenellekään on suuresti vaaraksi kurssittautua vaikka minkälaisiin juttuihin. Mukavaa vaihteluahan se iltoihin tarjoilee ainakin. Mutta on se vaarallista siinä tapauksessa, että kaikki nettiin heitellyt terveys- ja hyvinvointivaikutukset otetaan faktoina ja aletaan uskoa niiden parantaviin voimiin ja laiminlyödään tutkitut hoitokeinot.

Näin ihan puhtaasti kielen käyttäjän näkökulmasta ihmettelen vielä yksillä märillä sitäkin, miksi Winter Solsticin (toim. huom. oikea kirjoitusasu englanniksi olisi solstice) ja Spring Equinoxin sijasta ei puhuta vaikkapa talvipäivänseisauksesta ja kevätpäiväntasauksesta? Onko niissä englanniksi jokin erityinen henkinen voima, joka suomeksi jää saavuttamatta?

Uskon siihen, että kaakao maistuu hyvälle ja voi saada olon hyväksi. Siihenkin uskon, että sen ei tarvitse olla siunattua rituaalijauhetta mistään tietystä maasta, ja että sen voi keitellä ihan kraanaveteen. Siihenkin uskon, että hyviä muutoksia mielialoihin saa aikaan esimerkiksi rakastelemalla tai käymällä tanssitunnilla. Ja siihenkin, että sydämen avaamisen ohella kannattaa välillä availla vähän aivojakin.


4 thoughts on “Aivomuutosseremoniat ja sydämenavauskaakaot -Että mitenkä?

  1. Olen kanssasi samaa mieltä, että vähän hämmeltävältä kuulostavat nuo seremonioiden lupaukset. Haetaanko näistä jotain uskonnonkorviketta vai miten ihmeessä ihmiset voi tämmöaseen ”hurahtaa”? Meditaation ymmärrän mutta deeksat menee yli.

  2. Ihmisten elämässä on paljon ahdistusta. Sitä yritetään lievittää monella eri tavalla: urheilulla, ruokavaliolla, viihteellä, alkoholilla, uskonnolla, meditaatiolla … joskus tuntuu että suuri osa ihmisten vapaa-ajasta kuluu ahdistuksen hallitsemiseen. Eksistentiaalinen ahdistus on erityisen vaikea lievittää ja siksipä nämä huuhaa-terapeutit saavat seuraajia. Surullistahan se on.

    1. Totta puhut. Tuntuu karmaisevalta ajatellakaan, että ottaisi itse vastuun kovan ahdistuksen ”hoitamisesta” jollakion kurssilla täynnä tyhjiä lupauksia. En ikinä uskaltaisi, saati haluaisi mistään hinnasta ottaa sellaista vastuuta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s