Unelmalomalla flipperin sisällä

Blogissa on ollut hetki hiljaista, sillä pakenin toviksi maasta. Palasimme eilen perheen kanssa mielipuolisen hienolta reissulta Japanista.

maailmanpyörä.jpg

Olen haaveillut Japaniin pääsystä niin kauan kuin muistan. Vuosikaudet, hitto, vuosikymmenet, voi kai jo sanoa! Tuntuu huikealta, että reissu nyt toteutui, ja se todella tarjosi kaikkea sitä, mistä olin haaveillutkin.

Ehdimme 9 päivän aika raapaista toki vain pikkuisen pintaa, mutta oli siinäkin kaikenmoista koettavaa. Vietimme isoimman osan ajasta Osakassa ja teimme lisäksi muutaman päivän reissun Naraan ja Kiotoon. Näimme aikamoisen kattauksen urbaania kaupunkimaisemaa, ihmeellisen rauhallisia vanhoja temppelialueita, puutarhoja (joissa luumupuut olivat juuri kukassa) ja mainosvalojen välkettä. Välillä oli sellainen flipperin sisälle joutunut fiilis, ja toisinaan taas kuului vain lempeää tuulen suhinaa haravoitujen hiekkakenttien laidoilla. Nyt ovat aistit ihan ähkyssä ärsykkeistä!

nara 2016.jpg

Koklasimme ekan kerran myös Airbnb -majoittumista ja mainiosti sujui. Ihan ehdottomasti kokeilemme uudelleenkin. Neljän hengen majoittuminen reissun ajaksi kaksioon keittiöineen maksoi noin 470 euroa. Suosittelen lämpimästi.

Kuula on melkoisen jumissa vielä. Sielu ei oikein pysy lentomatkaamisen tahdissa mukana. Hassulta tuntuu myös aikaero, joka sinne päin mennessä ei häirinnyt juuri lainkaan. Nyt eilen saimme hauskasti yhden ylimääräisen päivän, kun lento lähti KIXiltä klo: 11.45 ja jo 14.30 olimme Suomessa, vaikka välissä lenneltiin melkein 10 h. Lennot olivat muuten ehdottomasti mukavimmat kokemani.

Iso kone tarjosi kaikille matkustajille omat elokuvavalikoimat, pelejä ja muuta tekemistä, joten etukäteen jännittämäni pitkä siirtymä sujui erittäin mukavasti. Paluulennolla meidät siirrettiin myös yllätykseksemme Economy Comfort -luokan paikoille, joilla oli paljon enemmän jalkatilaa ja muita pieniä plussia, kuten paremmat kuulokkeet ja Marimekon pussukat lentosukkineen, unimaskeineen ja korvatulppineen. Jatkossa varaan suosiolla aina tuon mukavamman paikkatyypin näille pitkille lennoille.

Jännitin ennen reissua myös yleisesti jännittämistä. Olen siinä niin hyvä. Paikan päällä en jännittänyt ollenkaan. Nautin täysin siemauksin jokaisesta päivästä ja reissu oli kirkkaasti kärkikolmikossa koskaan tekemistäni. Koko perheellä oli läpi reissun mitä parhain seikkailufiilis ja nautimme kaikesta kokemastamme ja toistemme seurasta täysin palkein. Huippua!

Japani on matkailijalle älyttömän mukava maa monestakin syystä. Siellä on tietysti ensinnäkin ihan älyttömästi kivaa nähtävää ja koettavaa. Toiseksi maa on yleisesti ottaen erittäin turvallinen, ihmiset ovat todella kohteliaita ja väenpaljoudesta huolimatta kaikki sujuu mitä mainioimmin. Julkinen liikenne on ihan omaa luokkaansa toimivuudessaan, selkeydessään ja siisteydessään, ja hintatasoltaankin vielä edullinen. Metrolla pääsee kaikkialle. Ruoka on edullista ja erittäin hyvää, ja ilmastokin vielä sangen miellyttävä. Meitä helli jopa vuodenaikaan nähden poikkeuksellisen hieno keli, kun nautimme parhaimmillaan 21 asteen lämmöstä ja auringosta pilvettömältä taivaalta. Vain kerran koko reissun aikana sateli vähäsen, mutta sekään ei haitannut pätkääkään.

Eilen oli inasen väsyttävä päivä, kun piti väkisin valvoa iltaan asti, vaikka nukutti niin pirusti. Pääsin iltakasiin, ja sitten oli luovutettava. Sujuvasti nukuin viiden-kuuden väliin, joten eiköhän se rytmi tästä pyörähdä normaaliin muutaman päivän sisällä.

Matkustaminen on aina ihanaa, mutta ihan erityisen kivalta tuntuu, kun saa tällaisen pitkäaikaisen unelman toteutumaan. Huikealta ja hiukan haikealtakin. Jahka tästä hiukan skarppiinnun, rakentelen pienen matkakertomuksen tänne katseltavaksi aikaisempien seikkailujen malliin. En ehkä tuuppaa kaikkia 1500 ottamaani kuvaa katseltavaksi kuitenkaan, mutta jotakin kuitenkin.

osakan linna.jpg
Hassuja yhdistelmiä riittää. Osakan upea linna on keskellä pilvenpiirtäjiä. Tässä kuvattuna Osakan historiallisen museon ikkunasta. Käymisen arvoinen kohde sekin ilman muuta. 

 


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s