Naakkamindfulness

Joskus kivuus- ja tärkeysjutut ovat tosi pieniä. Niin kuin tänään, kun käveltiin esikoisen kanssa kirjastoon ja höpöteltiin. Puheltiin vain askelten tahtiin kaikenmoista mieleen pulpahtelevaa.  Jotenkin väsähdettiin siinä ja istuttiin järven rantaan, ihan siinä tien vieressä, koska Hämeenlinnassa vesi on kaikkialla. Siihen vain, nurtsille, ja sitten tuijottelimme vettä.

Kun on viikkotolkulla surissut päässä kaiken maailman ruuhkaisia työajatuksia, tuntui mahtavalta istua nurmikolla katsomassa, miten liukuvärjättyyn harmaaseen sonnustautunut naakka hyppeli kömpelön oloisena hömelönä, ja miten sulava, kuparisesta tukastaan vähän pörheä silkkiuikku sukelsi loppumattomalta tuntuviksi hetkiksi pinnan alle ja palasi sieltä sitten pieni sintti nokassaan pintaan jossain ihan eri kohdassa nieleksimään. Miten lintu ihan vierestä lentoon lähtiessään nosti jalat mahansa alle ihan niin kuin lentokone telineensä. Miten toiset linnut solahtivat sulavasti pinnan alle ja toiset läpsähtivät vähän köpösellä mahalaskulla lätsähtäen.

Kun ohi kulki vene, ja yhtä muuten ohjasi joku ukkeli jaloillaan kattoluukusta istuen, kohahti rantaan ihan meidän eteemme sarja pieniä laineita. Juuri sellaisella stereotyyppisellä televisio-ohjelmien laineidenliplatusäänellä. Rentoutuskasettiäänellä. Kaislikko kohisi ja räksä säkätti pesäänsä puolustaen. Matoja nyhdettiin maasta.

Oli kiva vain tuijotella kaikkea sitä, minkä unohtaa työajatuksissaan ja ruokalistoissaan ja laskupinoissaan olevaksi siellä ihan koko ajan. Kunhan menee vain katselemaan. Istahtaa vain ja odottelee, mitä ne näyttävät. Ilman sen isompaa ryhtymistä vain siirtyy siihen näkemään. Pitäisi useamminkin muistaa.


2 thoughts on “Naakkamindfulness

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s