Annette Beningin opeilla kirjakeskeneräisyyden keskellä

Vähän verkkaan päivittyy nyt Kokovartalofiilis. Pois murhemieli, jos enteilet lopun alkua. Syynä on se, että alkoholistien aikuisten lasten kokemuksia käsittelevä kirjahankkeeni on kiihkeässä vaiheessa. Urakoin sen osaa kustantajalle kiivaalla aamukirjoitustahdilla ennen päivän töiden alkua ja sen kanssa yhtä aikaa samasta aiheesta kirjoittaminen täällä ei onnistu. Rypistys on sen verran intensiivistä, että on suunnattava kaikki energia ja liikenevä kirjoitusaika opuksen edistämiselle.

Haluaisin jo niin paljon saada nuo kokemukset näkyville. Kirjan kirjoittaminen itsessään on samaan aikaan kamalaa ja palkitsevaa. Toimittajan lyhyen aikajänteen silppumielen rinnalla on hiton hankalaa kuljettaa näin pitkäkestoista projektia. Pelottavaa, palkitsevaa, turhauttavaa ja innostavaa samassa sekalaisessa paketissa. Sellaista vuoristorataa: ”tästä ei, saatana soikoon, tule ikinä mitään!” ja ”jessus mitä timanttia!”. Jakomielitautista puuhaa.

Olen vähän sellainen tyyppi, jolle aloittaminen on helppoa, mutta loppuun saattaminen vaikeampaa. Tämän kohdalla meinaan vakaasti, jääräpäisesti, määrätietoisesti ja pokkana mennä perille asti. Nyt istun tämän opinkappaleeni edessä ja opettelen kestämään keskeneräisyyttä. Olen niin kuin Annette Bening American Beautyssa. Hoen itselleni, että I WILL write this book today!

And I will. Ja päivittyy tännekin kaikenlaista matkan varrella, vaikkei ehkä kiivastahtisimpien aikojen lailla. Onneksi on tuota juttuarkistoakin kahlattavaksi jo melkoiselta aikaväliltä. On kiva huomata, että niitä kolutaankin uutterasti!


2 thoughts on “Annette Beningin opeilla kirjakeskeneräisyyden keskellä

  1. Kyllä täällä odotellaan 🙂 tsemppiä projektin loppuun saattamiseen. Odotan innolla sen lukemista !

    Ps. Tuleekohan tubecon tapahtuma Treelle? Tilausta olis 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s