40 vaikuttaa lupaavalta!

40 vuotta.jpg

Täytän tänään 40 vuotta. Se tuntuu ihan mahtavalta! Ja niin kuin kuvasta näkyy, kovin paljoa ei ole muuttunut. Tykkään tästä elämästä aika paljon.

Juhlin synttäriä käymällä työkeikalla ja sekin tuntui kivalta. Ammatillisestikin tämä ikä tuntuu nimittäin todella kivalta. On mukavaa, että on jo kokonaan aikuinen ja uskottava. Nautin siitä, että tiedän jo mitä osaan, ja senkin mitä en. Opin koko ajan innolla lisää, enkä jännitä omia rajojani läheskään siinä määrin kuin nuorempana.

Kotosalla se vasta kivaa onkin. Näistä 40 vuodesta olen viettänyt muruni kanssa yhdessä nyt 24. Lapset ovat viihtyneet mukana pian 16 ja 14 vuotta ja kilpikonna jo 18! Meillä on yhdessä kivaa, hyvää, turvallista, hauskaa, leppoisaa ja lunkia. Ja tietysti sitä ihan tavallista arkista mutapainiakin välillä. Nautin äitiydestä ja vaimoudesta ihan älyttömän paljon. Olen molemmissa hyvä.

Omissa projekteissa perheen ja duunin ulkopuolella on niin ikään tosi kivaa. Eniten työllistää ja kiehtoo just nyt tuo Kosteusvaurioita-kirja, ja sen kustannussopimus on tietysti paras mahdollinen synttärilahjakin. On jättimäisen etuoikeutettu olo saada pakertaa sen äärellä.

Fyysisesti viihdyn omissa nahoissani erinomaisesti. Matkan varrella mukaan tarttuneet krempat eivät estä tekemisiä juurikaan ja viihdyn minuna. Olen sairastanut syövän, burnoutin, masennuksen ja kaksi vaikeaa selkävammaa. Kerännyt matkalla mukaan astman, refluksin ja migreenin ja lisäksi minua huimaa kroonisesti, eli olen riittävän uskottavasti myös hajonnut tässä elämässä voidakseni sanoa ärsyttävän kuuloisia asioita, kuten että sellaistahan tämä nyt välillä on ja ei jäädä niihin mutiin makoilemaan. Olen saanut ja antanut anteeksi ikävuosiin sopivan määrän ja ymmärtänyt oman rajallisuuteni kyllin monta kertaa tullakseni aika rohkeaksi sanomaan asioita ääneen. Naururypyt sopivat naamaani. Henkisesti olen väkevimmilläni, tasapainoisimmillani ja oikealla tavalla pehmeimmilläni. Se on hyvä yhdistelmä.

Kiinnostavaa, haastavaa, mukavaa ja palkitsevaa aikaa kaiken kaikkiaan! Jos nelikymppisyys on tätä, olen siihen ihan valmis!


4 thoughts on “40 vaikuttaa lupaavalta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s