Vuosittainen joulukusetus tapahtui jälleen

Pitkäaikaisen blogin hauskuus paljastui tänä aamuna sattumalta, kun katsastin millaisia joulupäivityksiä olen tehnyt menneinä vuosina. Tuntuu ihan käsittämättömän kaukaiselta ajalta tämä, kun nyt kirjoituksen kersa paiskii kasiluokkaa ja esikoinen on lukiossa! Aika kiva tällainen verkkopäiväkirja muistelunkin apuvälineenä.
Viime vuosina ei ole tarvinnut joulunalusajan piinaavassa pukkivalheessa elää, vaikka edelleen leikimme saman leikin aattoiltaisin tietysti hartaudella läpi. Nyt tietävät jo tarkkaan, kenelle lahjatoiveet osoitetaan. Ja niistä on tullut ihan hitosti kalliimpiankin!
Olin tosi helpottunut, kun pääsin jutun loppuun ja kävi ilmi, etten pistänyt lasta niissä lumikengissä kouluun. Vieteri oli pikkulapsiaikana sen verran tiukalla välillä, etten ollut ihan varma lopputuloksesta 😀

ANI KELLOMÄKI

Jokavuotinen illuusionsärkymiskohta on tässä. Kuopus itkee, kun joulupukille kirjoitettu lista on hukassa.

Taas pitää pikana päättää, miten reagoisi. Joka hiton vuosi sama juttu!

Yritän ympäripyöreitä. Sanon, että joulupukki kenties saa lahjatoiveet muutakin reittiä. Että ehken ne toiveet voisi varovasti kertoa vaikka minulle. Että kyllä tästä kuule selvitään.

En osaa tulkita lapsen ilmeitä. Meneekö läpi? Uskooko tuo vielä oikeasti joulupukkiin, vai leikimmekö yhteisen leikin?

Olemmeko jo vuosia leikkineet, vai uppoaako tämä vielä ihan täydelleen? Ja missä vaiheessa lapsen mielikuvat pitää rikkoa, jos hän ei itse ala hokata realiteetteja?

Tavallaan ajattelen, ettei 8-vuotias mitenkään enää voi uskoa. Että vaikka omani olisikin niin naiivi, ovat koulukaverit varmasti jo kertoneet karmean totuuden. Paljastaneet vuosien kusetuksen. Mutta kuitenkin. Aika vakavasti tuo näyttää asian ottavan.

Lapsella ei ole mitään syytä olla uskomatta. Meille on tullut pukki joka ainut vuosi (myös oman lapsuuteni ja omien lasteni välissä). Hän on myös aina tuonut lahjoja, ja joskus jopa kuunnellut…

View original post 136 more words


3 thoughts on “Vuosittainen joulukusetus tapahtui jälleen

 1. Luulen, että lapset alkaa leikkiä meidän aikuisten kanssa tätä leikkiä kun huomaavat, että täähän on kiva leikki vaikka se pukki on jo todettu epätodeksi 😀

  Mua tällä hetkellä harmittaa kun lapsilleni, etenkin isommalle on kehittynyt ajatus että kaikki toiveet saa, vaikka ei ole aina saanut. Ehkä itse olen vaalinut sitä että toiveita saa lahjaksi koska itse en ikinä saanut.

  Juuri tänä aamuna kun töihin olin lähdössä aamulla ja pienempi poikani 4v heräsin ja otin hänet syliisi ja halattiin siinä hiljaa. Mietin, että itse en ikinä saanut tälläistä halia ja silittelyä mitä todella paljon lapsilleni annan. Miten tämä vaikuttaa tähän lapseeni? Halaanko liikaa? Tuleeko lapsestani kuitenkin pärjäävä ja rohkea .

  Mulla on isot odotukset joulusta. Haluan lasteni olevan onnellisia 🙂 yritän välttää kulutusjuhlaa siinä lahjojen osalta onnistumatta. Ruokien suhteen tänä vuonna aijon todella yrittää pitää rotia. Olen suorittaja ja viimeikoina perehtynyt siihen etten suorittaisi.
  Huomaan kuitenkin että mulle iskee sisäinen suorittaja ropotin lailla. Ei hyvä. Huomaan saman sisäisen suorittajaropotin kun lapsillani on syntymäpäivät.

  Mukavaa joulunaikaa kaikille 😍

  1. Hyvää joulunaikaa myös sulle ❤ Ja tuo ajatus siitä, voiko lasta hellitellä liikaa, onkin ihan erinomainen kirjoituksen aihe! Täytyy palata siihen! Kulutusjuhlan välttäminen on kyllä vaikeaa lasten kanssa, kun on kaikenlaista odotusta ja toivetta ja itsellä vielä näitä haavoja paikkailtavana ja halu tuottaa sitä hyvää mieltä. Mutta oon ihan varma, että löydät oikein, juuri omanlaisesi tavan tehdä siinä hyvin!

 2. Kiitos. Itse olen ihan tuntemattomilla vesillä kun aina halaan lapsiani. Rakastan heitä niin:). Muistan äiti halanneen minua silloin tällöin kännissä ja koin olevani kyllä hyväksytty äitini osalta mutta pärjättävä oli omillaan. Haleja ei tullut. Muistan kuulleeni Sinkkosen sanat, että lastaan ei voi rakastaa liikaa. Siihen uskon

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s