Vertaistuellinen kirjoitusilta matkaa Pirkanmaalle!

Jihuu! Tätä olen kaavaillut jo pitkään! Kosteissa kodeissa kasvaneiden vertaistuelliset kirjoitusillat ovat toimineet toistaiseksi vain täällä kotikonnuilla Hämeenlinnassa, mutta nyt pääsen kyläsille Tampereen kylkeen!

Sunnuntaina 14.1. klo: 16-18 kirjoitamme Ylöjärvellä, osoitteessa Vaihtotie 13-15, 33470 Ylöjärvi, Palwaamon tiloissa!

Kirjoitusilta sopii sulle, jos:

 • Kasvoit kodissa, jossa juotiin liikaa tai oli jokin muu toimintahäiriö
 • Haluat tehdä lempeitä luovan kirjoittamisen harjoituksia ajatuksiasi availemaan
 • Mietit, miten lapsuus vaikutti ja ehkä edelleen vaikuttaa sinuun
 • Kaipaat rauhallista hetkeä tunnustella juuri tämän hetken tunnelmiasi ja elämäntilannettasi
 • Etsit rohkaisua menneiden käsittelyn aloittamiseksi tai vertaistukea jo käynnissä olevaan itsetutkiskeluun
 • Koet olevasi yksin hankalien ajatustesi kanssa
 • Toivot vain pientä taukoa arkitohinoihin teekupposen ja yhteisen tekemisen äärellä

Illan aikana ei tarvitse osata aakkosten lisäksi mitään (eikä niitäkään kuulustella), eli minkäänlaista aiempaa kirjoittamisen harrastuneisuutta ei tarvita. Nyt ei hinkata täydellisiä lauseita, vaan möyhitään mietteitä.

Minä tuon mukanani kaiken tarvittavan. Illan aikana käytämme vain etunimiä, ja puhutut asiat jäävät niiden seinien sisään. Halutessasi voit osallistua myös ihan anonyymisti. Voit osallistua myös ihan hiljaisesti, ainoastaan kirjoitustehtäviä tehden. Jokainen säätelee itse, minkä verran haluaa omista asioistaan jutella. Terapiaa emme tee, vaan toimimme vertaisen tuen hengessä.

Kaksituntinen ilta maksaa 20 e / osallistuja. Voit ilmoittautua viestillä osoitteeseen kokovartalofiilis ät gmail.com. Mukaan mahtuu rajallinen määrä, joten varaa paikkasi pian!

Nähdäänhän tammikuussa! Ja niin, ne Hämeenlinnan joulukuiset kirjoitusillathan löydät täältä. Mukaan mahtuu vielä, joten laita viestiä niistäkin!

Mainokset

2 thoughts on “Vertaistuellinen kirjoitusilta matkaa Pirkanmaalle!

 1. Harvoin tulee laitettua kommentteja, mutta nyt on pakko. On nimittäin suuri tarve KIITTÄÄ sinua tästä blogista ja asioiden sanoittamisesta.

  Olen kolmikymppinen nainen, joka on terapian ja ystävien avulla eka kertaa elämässään jaloillaan ja siitä ikionnellinen. Perhetaustani ei ole kostea eikä vanhempani ole olleet sairaita (mieleltään tai fyysisesti), mutta lapsuuskotini oli vakavasti toimintahäiriöinen. (Kiitos siitä termistä, otan sen heti käyttöön! Onko termi omasi?)
  Löysin blogisi oliko se eilen, ja on noussut tarve ahmia sanoja ja kuvauksia vanhoista postauksistasi ja videoista. Lämmin kiitos niistä kaikista, ja voimia ja iloa tähän työhösi!
  Pian tulee joululoma, jolloin takuulla tartun kirjaasi. Paljon onnea sen syntymisestä ja hyvää alkanutta talvea!

  1. Kiitos Marrie, että laitoit tämän kommentin! Tuli siitä tosi hyvä mieli. Todella kiva kuulla, että olet löytänyt sanoja mietteillesi täältä. (A-klinikkasäätiön Varjomaailman tubekanavalla on muuten lisää videoitani ja sivuilla minun ja muiden tekstejäkin aiheesta. Varjis on pääasiassa nuorille suunnattu, mutta sisällöltään toki ihan kuranttia kamaa kaikille.)
   Toimintahäiriöisyys ei ole oma termini, mutta tosi käyttökelpoinen ja kuvaava. Olen itse löytänyt sen aikanaan Alkoholistien Aikuisten Lasten teksteistä ja ryhmistä. Moni kuvaakin, että vaikka kotona ei oltaisi juotukaan, on jokin muu toimintahäiriö voinut aiheuttaa hyvin samankaltaisia tuntemuksia. Pääpointti lienee siinä, ettei ole tullut nähdyksi ja kuulluksi tarpeineen ja/tai on joutunut häpeämään perheen elämää ja muodostanut näistä tarpeista erilaisia haitallisia suojamuureja.
   Kiva, että olet löytänyt myös kirjani. Uskon, että sieltä löytyy vahvistusta ajatuksillesi ja reittejä eteenpäin! Paljon rohkeutta löytyneelle reitillesi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s