Kesä ja kirjankirjoitusvapaa kutsuvat!

Loma! Tänään se alkaa! Alunperin minun piti aloittaa kesäloma jo 1.6., mutta sitten tuli kaikenlaista tyypillistä työsähellystä ja venytin hommia viikolla. Oli muuten henkisesti pitkä viikko, kun koko muu perhe – koulurytmissä kulkijat –  jäi lomalle kuun alussa!

Tämä on ollut niin täyteläinen kevät, että jo tuleekin loma tarpeeseen. On ollut kaikenlaista kirjan julkaisemisesta oppilasvaihtojen kautta erilaisiin omiin ja perheenjäsenten reissuhommiin, ja kruununa vielä viime viikolla pidetyt esikoisen lakkiaisetkin. Superihania juttuja, mutta tosi paljon. Töiden paiskiminen normaalitahtiin samaan aikaan on ollut välillä melkoista mättämistä.

Olen tässä kesää kohti tultaessa tehnyt vähän tuplatahdillakin, mutta syy on varsin mieleinen. Jään kesälomalta taas viime kesän malliin apurahavapaalle käynnistelemään kolmatta ja neljättä kirjaani. Jihuu! Vetelehdin ensin kuitenkin kuukauden.

Sain WSOYn kirjallisuusäätiöltä loppukesäksi apurahan somea käsittelevän kirjan kirjoittamiseen, ja tänään Suomen Tietokirjailijat ry myönsi alkusyksyksi apurahan nuorille suunnatun alkoholiaiheisen tietokirjani käynnistämiseen. Niin upea juttu, että pikkuisen veti taas vettä silmäkulmaan! Tämän paremmissa fiiliksissä ei lomalle kai oikein voisi jäädäkään!

Viime kesänä kirjoittaminen sujui niin mainiosti, että meinaan toistaa samat kuviot, eli laittaa somet kokonaan tauolle. Olen tajunnut, etten tällaisena hermostollisena hillerinä pysty keskittymään kunnolla ajattelua vaativaan hommaan, jos samalla reagoin ympäröiviin ärsykkeisiin monessa paikassa. Ja jos kirjoitan lyhyttä, en kirjoita pitkää. Niinpä sanon nyt kesäksi moikat ja toivotan mitä parhainta kesää jokaiselle teistä!

Lähden (kotisohvalle ja puutarhan riippumattoon) ensin tyhjäämään päätä kaikesta kiirusta ja sitten tankkaamaan päätä täyteen uusia sanoja lueskelemalla ja lötköttelemällä.

Töihin (ja someen) paluun aikataulu ei ole ihan vielä lukkoon lyötynä, mutta viimeistään rahojen loppuessa on palattava tietenkin. Syksylle on luvassa kaikenlaista kivaa ja mielenkiintoista luentokeikoista kirjamessuhommiin. Huhuilen niistä sitten lähempänä, mutta tuo edellisen postaukseni koulutus alkoholiaiheesta on jo ilmoittautumisvaiheessa, joten käy ihmeellä sieltä klikkaamassa itsesi elokuun tapahtumaan!

Päässäni on jo muutaman viikon ajan soinut alla oleva Suurlähettiläiden biisi. Ja nyt sen voi laittaa soimaan kovalla!

Kaikkea ihaninta kesäistä just sulle! ❤ Syksymmällä sitten tavataan taas!


2 thoughts on “Kesä ja kirjankirjoitusvapaa kutsuvat!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s