Vilistävät kuukaudet ja paljon puhetta alkoholista

Syyskuu katosi! Jos joku ehti nähdä sitä, kertokoon mullekin. En ymmärrä, miten neljä kokonaista viikkoa voikin humpsahtaa niin täydellisesti ohi tutkan.

Katoamistempun takana lienee erityisesti kaksi isoa asiaa. Ensinnäkin palasin vasta kesäloman ja kirjoitusvapaan yhdistelmän jälkeen takaisin töihin. Ne saumat ovat edelleen vaikeita, vaikka kokemusta alkaa jo ollakin. On todella vaikeaa päästä takaisin hektiseen yrittäjärytmiin, kun on ensin vetänyt neljä viikkoa lonkkaa irrallaan kaikesta maailman menosta ja sitten keskittynyt pari seuraavaa kuukautta kirjankirjoittamisen syvyyksiin: ajatellut pitkään pitkiä mietteitä ja lukenut ja kirjoittanut keskittyneen intensiivisesti.

Yhtäkkiä sitä ollaan taas sirpaleisessa hulinassa, jossa keikkoja tulvii ovista ja ikkunoista (mikä tietenkin on hyvä ja apurahakauden jälkeisen persaukisuuden huomioon ottaen elintärkeääkin) ja kaikki rauhalliset ja pitkät ajatukset ovat historiaa.

Toinen iso juttu, joka varmaankin kadotti ajantajua, liittyy elämänmuutokseen perheessämme. Esikoisemme muutti omilleen, opiskelemaan Helsinkiin, ja se tuntui isommin ja kivuliaammin, kuin osasin ollenkaan ennakoida. Monta viikkoa pillahtelin haikeuksissani itkuun milloin mistäkin pienestä virikkeestä. Katoin vahingossa neljä lautasta ruoka-aikana ja mietin kaikkea äitiydessäni ennennäkemättömällä yksityiskohtaisuudella.

Olemme olleet 18 viime vuotta erittäin tiivis ydinperhe, ja nyt se elämänvaihe on lopullisesti takana. Ajatukseen liittyy valtava määrä rakkautta, ylpeyttä, onnea, kaipuuta ja haikeutta. Todella monenlaisia mietteitä lyhyessä ajassa. Ei siinä ehtinyt oikein aivo sydämen matkaan.

Meillä on toki vielä yksi ihana teini kotosalla, joten ihan tyhjästä pesästä ei huhuilla. Samalla kuitenkin moni asia on muuttunut täällä ihan pysyvästi ja isosti, ja siihen totuttelu vie varmasti aikaa. Ehkäpä tässä lokakuulla kuitenkin päästään jo kiinni rutiineihin taas.

Siihen liittyen olisi kutsuakin. Olen luennoimassa Kosteusvaurioita-teemalla lapsuuden kodin kosteista oloista ja niiden seurauksista aikuisuudessa brunssin merkeissä Lempäälän Ideaparkissa lauantaina 16.11. klo: 10 alkaen. Olisipa kivaa, jos nähtäisiin siellä! Löydät tapahtuman tiedot täältä. 

Nopeimmat ehtivät juttusille jo huomenna, 9.10., kun olemme taas Veeran maaginen elämä -dokumentin kanssa keskustelukiertueella, tällä kertaa Tapiolassa. Kurkkaa yksityiskohdat täältä. 

Nuo ovat olleet ihan huikeita tuokioita! Olemme toistaiseksi olleet Helsingissä, Lahdessa ja Tampereella. Joensuuhun reissailen samoissa merkeissä marraskuulla, ja muutama muukin stoppi kiertueella on vielä luvassa. Niistä lähempänä!

Myös Helsingin kirjamessuilla olen mieluusti treffattavissa. Siellä puhun Tiedostavan siemailun taito -kirjasta lauantaina Lonnassa klo: 17.30. alkaen. Täällä infot siitä.

Kirjoittelin muuten eilen Tunne & Mieli -kolumninkin. Käsittelin siinä sitoutumisen ja juurtumisen vaikeutta, jos lapsuudenkodissa on juotu liikaa. Pääset lukemaan sitä täältä.

Olkoon lokakuu keskittyneemmän läsnäolon kuukausi, ettei tarvitse herätä kohta marraskuun keskeltä jouluvalmisteluihin!

 


2 thoughts on “Vilistävät kuukaudet ja paljon puhetta alkoholista

  1. Kalenteri on taas täynnä. Ihana asia, että on.

    Eikä rakas esikoinen onneksi muuttanut maailman ääriin. Voit olla tyytyväinen, koska olet äitinä tehnyt työsi hyvin: lapsen siivet kantavat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s