Black Friday -kysymys: milloin viimeksi käytit purnukan loppuun?

Minua näköjään monien muiden muassa ahdistaa Black Friday ja muut ostolietsonnat. Ympäristökysymyksistä uutisointi ylipäätään on saanut minut tarkkailemaan omia ostoskäyttäytymisiäni aiempaa tarkemmin. Se on paljastanut pari ei kovin imartelevaa juttua.

En ole hirmuinen vaateshoppailija, mutta kosmetiikan saralla sorrun heräteostoksiin. Jokainen minut tunteva tietää huulipunarakkauteni. Tiedän, ettei ole mitään oikeaa perustetta sille, että ihmisellä, joka ei työskentele maskeeraajana on monta kymmentä huulipunaa. Silti sellainen uusi ihana on tarttunut hyppysiini melkoisen tehokkaasti.

Jossain kesän tuntumassa vedin käsijarrua ja aloin tietoisesti kuluttaa huulipunavarastojani loppuun. Haalimisesta tulee nimittäin sekin kurja sivutuote, ettei niitä olemassa olevia ihania tule käytettyä tarpeeksi. Unohtuu suorastaan, miten kivoja jo omistaa. Tyytyväisyyttä uhkuen sivuutan nyt houkutukset ja kaarran omille varastoilleni. Niissä riittääkin kulutettavaa!

Olen tänä syksynä harrastanut kurinpalautusta myös hajuvesien kohdalla. Minulla on välillä ollut tapana palkita itseäni isommista hommista uudella tuoksulla ja aika usein ostokset ovat olleet hätiköityjä. Niinpä ne ovat myös aika usein osuneet huti.

Olen haaveillut siitä, että löytäisin sen tuoksun, joka palvelisi loppuikäni ja josta minut tunnistaisi ohikulkiessa. Sitä metsästäessäni olin hassanut melkoisen määrän rahaa näihin ”ei sittenkään” -pulloihin. Kaupassa kivalta tuoksunut on kotona ajan kanssa ollutkin tympeä tuhnu.

Olen suoraan sanoen ostanut enemmän hetken hyvää oloa, jotakin kauniin pullon tuottamaa mielihyvää ja mielikuvaa jostain, kuin varsinaista tuoksuvaa ainetta käyttöön. Miksi ylipäätään olisi niin oleellista, että olisi joku signature scent? Mainonnan luomaa hattaraa ja höpöä koko ajatus.

Minullahan on oma tuoksuni, niin kuin meistä jokaisella on, ihan syntymästä asti.

Havahduin miettimään tätä erityisesti, kun suosikkituoksuni loppui. Se oli nimittäin harvinainen hetki. Oikein hämmennyin tajutessani, miten älyttömän harvoin olen elämäni aikana oikeasti käyttänyt hajuveden loppuun. Useimmiten olen vain vaihtanut tuoksua lennosta, ja siksi pöydälläni on koko ajan ehkä 5-7 erilaista tuoksua kesken. Niistä valtaosa on sellaisia, joita en käytä koskaan. Odotan vissiin, että haihtuvat pois.

Kynsilakkojen kanssa käy samoin. Vai olenko ainut, joka on vain ihan pari hassua kertaa elämässä onnistunut kuluttamaan kynsilakan loppuun? Sama niiden huulipunien kanssa. Kaltaisellani himopunaajallakin on kulunut loppuun vain ehkä 2-3 huulipunaa koko aikuisen elämäni aikana. Niin lakat kuin punatkin ovat joutuneet vanhentuneina roskiin kauan ennen loppumistaan, vaikka olenkin ansiokkaasti venyttänyt niiden käyttöä pitkästi ilmoitetun käyttöiän yli. Melkoista hassaamista.

En ihan taatusti osta tänään lisää hukkaan heitettävää. Itseasiassa:

Minulla on sellaiset varastot, ettei vuoden 2020 aikana taida tulla yhtään perusteltua syytä ostaa kynsilakkaa, huulipunaa tai tuoksuja. Ja väitän, että aika monella on sama tilanne.

Mitä kuuluu sun kosmetiikkavarastoillesi? Saatko purkkeja oikeasti loppuun, vai menevätkö ne lopulta vanhentunenina roskiin?

 

 


5 thoughts on “Black Friday -kysymys: milloin viimeksi käytit purnukan loppuun?

  1. Kosmetiikkavarastolle kuuluu erittäin hyvää, sillä se ei ole enää varasto vaan kokoelma käytössä olevia tuotteita, jotka kuluvat tasaiseen tahtiin loppuun asti. Matka tähän tilanteeseen on tosin ollut piiiiiitkä, mutta vihdoinkin määränpää on saavutettu. Asiaa auttoi itsellä ainakin se, että siirryin käyttämään luonnonkosmetiikkaa, joka on hieman kalliimpaa kuin aiemmin käyttämäni tuotteet, joten kaikki turhat kokeilut ja hudit ovat jääneet pois ettei tule heittäneeksi kymppejä kerrallaan hukkaan. 😀

  2. Minäkin olen karsinut kosmetiikkaa ja lopettanut heräteostot, kun on ihan mahdoton tällä käyttötahdilla saada niitä loppuun milloinkaan. Nyt olen jo pitkään käyttänyt samoja lempituotteita ja ostan uuden vasta kun edellinen on loppu ja yleensä etsin sen alesta/reissusta etukäteen että saan edullisemmin. Ja siksi myös pidän aleista ja black fridaysta kun en halua maksaan mistään tuotteesta täyttä hintaa. Nytkin on lista mitä etsin bf-viikonloppuna (mm. talvi ridavaatteita) , mitään heräteostosta ei ole tullut tehtyä, mutta hyviä hintoja löytynyt😊

  3. Mulla on esihistoriallinen kokoelma vanhoja ja vielä vanhempia meikkejä, joita meikkaaja-maskeeraajan koulutuksen saanut tyttäreni kauhistelee ja välillä heittää poiskin. Tässä Laihian naapurissa asuessa on nuukuus tarttunut sen verran, että mitään en heitä pois, ellei ole selvästi pilalla.

    Hulluinta on, että esim. 12 hajuvedestäni olen itse ostanut 2. Kaikkia silti käytän vaihdellen. Pari pahantuoksuista olen antanut miehelle ötökkämyrkyksi. 😀 Minun ei varmaan elinaikanani tarvitsisi enää ostaa yhtään tuoksua, luomiväriä, huulipunaa tai kynsilakkaa.

    Päivä- ja yövoiteet, silmänympärysvoiteet, meikkivoiteet, pohjustusvoiteet, ripsivärit ja puuterit kulutan loppuun ennen kuin ostan uutta.

    Black fridayta tuli tänä vuonna niin runsaasti ja joka tuutista, että se vain ärsytti. Pidin ”en osta mitään” -päivän.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s