Kosteikon kasvatin joulukalenteri – luukku 5: Miten voit?

Tämä luukku muistuttaa pitämään huolta perusterveydestä.

Jos kantaa huolta muiden ihmisten hyvinvoinnista, tai arki on kuormattu huolilla ja suruilla, jäävät omat hommat helposti vähän katveeseen.

Onko mielesi perukoilla ainakin minulle erittäin tuttu ”sekin pitäisi, ja sekin, ja sekin” -osasto? Siellä muhivat sellaiset eivät juuri aivan akuutit terveysasiat, jotka kuitenkin pitäisi muistaa johonkin väliin tuupata.

Milloin olet esimerkiksi viimeksi käynyt papa-kokeessa tai hammaslääkärin tarkastuksessa? Tiedätkö saavasi varmasti tarpeeksi D-vitamiinia näissä mörköpimeyden olosuhteissa? Millä tolalla ovat verenpaineet?

Joka vuosi ei tarvitse tarkastuksiin hilautua (ellei siihen ole erityinen tarve), mutta aika helposti vierähtää vuosia vähän huomaamatta. Kun marraskuussa kävin lääkärillä ja minulta kysyttiin erään kokeeni ottamisen ajankohtaa, sanoin sujuvasti sen ”pari vuotta”, ja sitten kävikin dokumenteista selväksi, että aikaa oli kulunut 5 vuotta. Hups.

Ja kun otin asiakseni tarkistuttaa D-vitamiinin saantini, kävi ilmi, että ne ovat ”ihan rapalukemissa”. Lääkärin suora lainaus. Hups.

Myös esimerkiksi verenpaineeni vaati huomiota. Sekin oli vain välillä tuntunut vähän hankalana olona, mutta olin sivuuttanut sen, kun on tässä nyt just vähän kaikenlaista.

Vaikka olisitkin saanut kotoa tehdasasetuksen miettiä ensisijaisesti muiden oloja, opettele laittamaan itsesi listan kärkeen.

Siispä: käytä tänään vaikka 15 minuuttia siihen, että keskittyneesti pistät paperille huomiota vaativat jutut omassa terveydessäsi. Aloita sitten niiden hoitaminen yksi kerrallaan jo tänään.

Varaa tarvittavia aikoja, äläkä siirrä aikaan parempaan. Sellaista ei nimittäin tule.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s